Am dat in arenda unei firme 4 ha teren agricol.pretul 800.kg grau /ha Firma respectiva la randul ei a dat acest teren unor persoane fizice pentru al lucra terenurile,mai sigur pentru a pune gradina legume si zarzavat. Pretul luat de firma pentru 1 ha de teren este de 3500 lei/ha. Ba mai mult primeste si subventia APIA tot firma. Este legal ?
SECŢIUNEA a 3-a
Reguli particulare în materia arendării
Art. 1847
Interdicţia subarendării
(1) Nu sunt permise oficiile de arendaşi.
(2) Subarendarea totală sau parţială este interzisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.
Puteti anula contractul de arendare si solicita si despagubiri.
Ba uitati ca se poate ! Arendasul fara nici un fel de legalitate da aceste terenuri unor persoane fizice cu pretul de 3500 lei/ha.Mai mult decta atat primeste si subventia de la APIA de 150 euro/ha. Terenurile sunt arate de cei ce inchiriaza aceste terenuri si isi fac puturi pentru a iriga terenurile cultivate cu legume si zarzavat.Am vorbit cu reprezentantul firmei arendasul si mi-a comunicat ca el face ce vrea cu terenul. Ca imi da arenda de 800 kg de grau/pe ha. Mi-e imi opreste si impozit pe 4,ha de teren. Merg la politie ? Am fost la primarie si mi-a spus ca nu este treaba lor. si sa atau in banca mea
Buna ziua,multumim pentru sfat !
, Există interdicţia subarendării, astfel încât subarendarea totală sau parţială este interzisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.
Cine face aceasta constatare de subanchirierea rerenurilor unor persoane fizice ? Poate fii considerat contractul de arenda nul de drept ? Cine si care institutie a statului face, ca acest contract de adrenda sa devina nul ? Poltitia, Judecatoria ? Primaria ?