avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Situatie delicata cu iz penal pe Legea arendei si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Situatie delicata cu iz penal pe Legea arendei si codul civil,art.1847-Interdicţia subarendării

Situatie delicata si urata in sensul ca: Fermier Arendas- a facut schimb de tereunuri agrigole,cu un alt fermier arensas pentru a le fii mai usor privind munca acestor terenuri. Schimbul sa efectuat fara nici un fel de acte. Numai ca pentru aceste terenuri si un fermier arendas si celealtat ,fermier arendas au solicitat si au obtinut , Fonduri Europene administrate de APIA. Conform legea aredendei nr.16/1994 cat si Noul Cod Civil art.1847- legea nr.287 /2009- Unde scrie clar: Subarendarea totala sau partiala este interzisa.Orice act de subarendare este nul.
Intrebarea este : Se poate constata ca sau obtinut fonduri APIA NELEGALE ?
Ce lege penala sa incalcat ?- Scimbul de teren sa facut fara acte nimic scris, decat intelegere verbala.... Poate fii infractiune pe legea 78/2000 art. 18. ^ 1 privind fondurile europene...


Art. 1847 Noul cod civil Interdicţia subarendării Reguli particulare în materia arendării Contractul de locaţiune.
Art. 1847- Interdicţia subarendării
(1) Nu sunt permise oficiile de arendaşi.
(2) Subarendarea totală sau parţială este interzisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.

Alte discuții în legătură

Teren agricol dat in arenda unei firme.poate arendasul sa-l inchirieze altor persone fizice telecomanda telecomanda Am dat in arenda unei firme 4 ha teren agricol.pretul 800.kg grau /ha Firma respectiva la randul ei a dat acest teren unor persoane fizice pentru al lucra ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune bogdamn bogdamn Daca am un teren luat in arenda, si fac cu altcineva un contract de asociere, asociatul meu poate folosi terenul meu, in conditiile din asociere? Incalc cu ... (vezi toată discuția)
Este permisa novatia contractului de arenda ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Art. 1846 din codul civil prevede: [i][b]Cesiunea arendarii.[/b] Cu acordul scris al arendatorului, arendasul poate sa cesioneze contractul de ... (vezi toată discuția)