avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie atacabila in instanta ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie atacabila in instanta ?

Buna seara,
1. Sunt mostenitoarea de drept a unui apartament dupa decesul tatalui meu. Dorind sa demarez succesiunea, am aflat ca acel bun imobil a fost instrainat printr-un act de donatie.
Intrebare: se poate ataca in instanta actul de donatie ?
2. Am un teren agricol nefolosit si as dori sa-l dau in arenda, obtinand astfel o cota parte din realizari.
Intrebare: cum se poate verifica ceea ce s-a obtinut de pe acest teren ?

Cu multumiri pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: nora-georgeta , utilizator 20:25, 4 Decembrie 2010
1. Actul de donatie este atacabil in limita rezervei succesorale care v-a fost incalcata.
Nu ne-ati spus daca tatal dumneavoastra era singurul proprietar si nici cati mostenitori sunt dupa tatal dumneavoastra, asa incat nu va putem spune cat e aceasta rezerva.
2. Cu privire la contractul de arenda acesta se inregistreaza la Consiliul local. Cel mai bine este sa va interesati cam cat e productia/ha la cultura infiintata de persoana careia intentionati sa-i dati terenul in arenda si sa stipulati in contract o anumita cantitate de produse ce vi s-ar cuveni.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
1. Da, tatal decedat era unic proprietar si exista doi mostenitori (subsemnata si fratele meu);
2. Tot la Consiliul local pot sa-mi spuna, estimativ sau real, ce productie/ha s-a realizat ? Arendasul mi-a oferit 25% din productia anuala.
cui i-a facut donatia? mai exista alta avere dupa tatal dvs?
..
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
nora-georgeta, utilizator
puteti promova o actiune in instanta pt revocarea actului de donatie.

Alte discuții în legătură

Contractul de arendare annabela annabela Buna ziua tuturor. Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de arendare. Odata cu abrogarea legii 16/1994 as dori sa stiu cine inregistreaza contractele ... (vezi toată discuția)
Drept asupra unui teren ContSters175859 ContSters175859 Buna seara. . .Locuiesc in Baia Mare. Tatal meu, fiind despartit de mama, a locuit in Galati, unde a si decedat in 1999. Inainte de deces, a donat toate ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ... (vezi toată discuția)