Buna seara,
1. Sunt mostenitoarea de drept a unui apartament dupa decesul tatalui meu. Dorind sa demarez succesiunea, am aflat ca acel bun imobil a fost instrainat printr-un act de donatie.
Intrebare: se poate ataca in instanta actul de donatie ?
2. Am un teren agricol nefolosit si as dori sa-l dau in arenda, obtinand astfel o cota parte din realizari.
Intrebare: cum se poate verifica ceea ce s-a obtinut de pe acest teren ?
1. Actul de donatie este atacabil in limita rezervei succesorale care v-a fost incalcata.
Nu ne-ati spus daca tatal dumneavoastra era singurul proprietar si nici cati mostenitori sunt dupa tatal dumneavoastra, asa incat nu va putem spune cat e aceasta rezerva.
2. Cu privire la contractul de arenda acesta se inregistreaza la Consiliul local. Cel mai bine este sa va interesati cam cat e productia/ha la cultura infiintata de persoana careia intentionati sa-i dati terenul in arenda si sa stipulati in contract o anumita cantitate de produse ce vi s-ar cuveni.
1. Da, tatal decedat era unic proprietar si exista doi mostenitori (subsemnata si fratele meu);
2. Tot la Consiliul local pot sa-mi spuna, estimativ sau real, ce productie/ha s-a realizat ? Arendasul mi-a oferit 25% din productia anuala.