avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de arendare

Buna ziua tuturor. Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de arendare. Odata cu abrogarea legii 16/1994 as dori sa stiu cine inregistreaza contractele de arendare: primariile sau APIA? Contractul trebuie facut la notar? Iar subventia APIA cine are dreptul sa o solicite: arendasul sau proprietarul? Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: marcellutz , utilizator 09:43, 25 Februarie 2012
Contractele de arenda se incheie tot in forma scrisa asa cum se facea si pana acum fara norat si se depun tot la consiliul local(Primaria) al localitatii de pe raza caruia se afla terenul luat in arenda(vezi art.1838 din noul cod civil la adresa de net [ link extern ] .
Subventia o ia in continuare cel ce exploateaza terenul nu proprietarul. Acest aspect nu era reglementat de vechea lege a arendei care acum a fost abrogata.
am cumparat un teren, pe care este un contract de arenda (pe 1/3 din teren) valabil inca 4 ani.am incheiere de intabulare la notar!!! si extras de carte funciara unde scrie ca nu sunt sarcini.este vreo problema cu arendasul daca eu ma vreau sa vand terenul?
va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
marcellutz, utilizator
Pentru marcellutz:
Nu prea inteleg legatura cu arendasul si cu vanzarea. Cine va obliga sa vindeti. Acolo spuneti ca e in vigoare un contract de arenda care, dupa ce in aceasta perioada se vor face anumite completari prin adaptarea la cadrul legal fiscal, va continua pana la expirare.
Atat timp cat este valabil un contract de arenda este normal sa fie respectat ca termen. reziliati contractul de arenda si apoi perfectati vanzarea - cumpararea.
Am si eu o intrebare: legea arendei se abroga datorita noului Cod Civil. Este necesara incheierea unui nou contract sau se poate incheia un act aditional?
Va multumesc
O sa se incheie acum altul cu aceasta ocazie generata de schimbarile de ordin fiscal impuse de lege sau act aditional, asa cum amintiti dumneavoastra. Nu e o conditie prin aprobarea noului cod fiscal din toamna.

Alte discuții în legătură

Contract arenda PopaRadu PopaRadu Am arendat o suprafata de teren de 6 ha, iar in contract arendatorul a trecut o clauza prin care solicita pe langa plata arendei si subventia anuala pe ... (vezi toată discuția)
Reinnoire contract arendare dupa decesul arendatorului. buna ... DragosParis DragosParis Reinnoire contract arendare dupa decesul arendatorului. Buna ziua, eu mostenesc un contract de arendare ca arendator ce expira la anul. Intentionez sa vand ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arendare mikebony mikebony Buna ziua stimabililor, In 20.09.2012 am incheiat un contract de arenda pe o perioada de doi ani, acest contract expira pe 31.08.2013. Am notificat ... (vezi toată discuția)