am avut ocazia sa discut cu un comisar.mi-a explicat situatia..a zis ca in caz de nu isi retrage plangerea va fi nevoit sa trimita dosarul mai departe)la parchet_si sa inceapa o urmarie penala si cel mai probabil ma voi alege cu o amenda penala.acum problema este ca daca lui nu-i va conveni sentinta ma va da in judecata separat sa-si cera drepturile civile,mai exact daunele morale.din ce am inteles nu poate cere foarte mult deoarece certificatul medico legal nu este atat de "grav" ca sa zic asa..7-8 zile de ingrijiri medicale fara spitalizare.Cel mai rau lucru daca acesta ma da in judecata dupa ancheta penala va fi acela ca ma va purta mult prin tribunale si astea..nu cine stie ce..mai astept pareri cu mai multe informatii.multumesc pentru mesajele de pana acuma:)
Am inteles,dar totusi,acuma ce poate face in privinta asta?Are acel certificat prin care dovedeste ca a primit ingrijiri medicale,fara spitalizare,plangerea a ramas de pusa deci politistul este nevoit sa trimita mai departe dosarul.Mi-a zis de asemenea ca este o infractiune dupa cum am citit conform art. 180 C.pen. si se pedepseste cu inchisoare 3 luni-2 ani sau amenda penala,asta in cazul in care ma gaseste vinovat? sau asta oricum o primesc fara a mai lua in calcul ce are de gand individul?
Stiu ca am gresit si imi recunosc fapta,o dovada de prostie am reusit.Precizez ca sunt major si ma cautat cale de impacare dupa dar fara sperante.Si-a luat nasul la purtare si nu prea da importanta.
buna ziua.pe 1 iunie 2010,in curtea liceului am lovit un baiat cu pumnul in ochiul drept(in pometi mai exact).a fost la spital imediat,a primit ingrijire cateva zile.Pe certificatul medico-legal sunt tecute in jur de 9 zile ingrijire medicala.Din ce am inteles acest baiat a depus plangere impotriva mea,am fost chemat la politie,am dat declaratie din nou si am fost rugat sa incerc sa ma impac cu cel in cauza.Am incercat dar degeaba,cerand despagubiri de 2000 lei pentru a retrage plangerea.Care ar fi sansele ca el sa faca ceva sau ce se poate inampla mai departe?Am inteles ca daca nu retrage plangerea comisarul va fi nevoit sa inainteze dosarul spre o urmarire penala.Trebuie sa spun ca fapta sa comis in iunie iar eu am fost chemat la politie,de ce asa tarziu?perioada de valabilitate este de 90 de zile pentru cereri,despagubiri si etc.Astept mai multe informatii si raspunsuri.
Va multumesc anticipat !