avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovitura cu pumnul in fata,sanse de judecata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovitura cu pumnul in fata,sanse de judecata?

buna ziua.pe 1 iunie 2010,in curtea liceului am lovit un baiat cu pumnul in ochiul drept(in pometi mai exact).a fost la spital imediat,a primit ingrijire cateva zile.Pe certificatul medico-legal sunt tecute in jur de 9 zile ingrijire medicala.Din ce am inteles acest baiat a depus plangere impotriva mea,am fost chemat la politie,am dat declaratie din nou si am fost rugat sa incerc sa ma impac cu cel in cauza.Am incercat dar degeaba,cerand despagubiri de 2000 lei pentru a retrage plangerea.Care ar fi sansele ca el sa faca ceva sau ce se poate inampla mai departe?Am inteles ca daca nu retrage plangerea comisarul va fi nevoit sa inainteze dosarul spre o urmarire penala.Trebuie sa spun ca fapta sa comis in iunie iar eu am fost chemat la politie,de ce asa tarziu?perioada de valabilitate este de 90 de zile pentru cereri,despagubiri si etc.Astept mai multe informatii si raspunsuri.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Tudorpetrariu , utilizator 19:45, 5 Noiembrie 2010
Raspunsul cat se poate de JURIDIC, este ca data viitoare, sa evitati intocmirea unui dosar penal, prin demonstrarea calitatii umane si nu animalice. Responsabilitatea incepe de la 14 ani daca se constata discernamantul faptuitorului.Se termina la 16 ani conditia, cica dupaia, discerne de drept.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
ContSters7431, utilizator
Primordial pentru dvs este sa puteti solutiona amiabil situatia cu partea vatamata
Motivul pentru care ati fost citat la politie la o perioada relativ mai mare de timp se datoreaza numarului mic de angajati si bagajului foarte mare de cauze aflate in cercetare
Stiu ca am gresit si imi recunosc fapta,o dovada de prostie am reusit.Precizez ca sunt major si ma cautat cale de impacare dupa dar fara sperante.Si-a luat nasul la purtare si nu prea da importanta.
Este vorba de infractiunea de lovire prevazuta de art. 180 C.pen.
Nu conteaza cand ati fost chemat, ci ca ati fost cheamt sa dati
declaratii in calitate de invinuit.
Exista termen de 2 luni pentru a formula plangere.
Pentru a se cere despagubiri exista termenul general de 3 ani.
Am inteles,dar totusi,acuma ce poate face in privinta asta?Are acel certificat prin care dovedeste ca a primit ingrijiri medicale,fara spitalizare,plangerea a ramas de pusa deci politistul este nevoit sa trimita mai departe dosarul.Mi-a zis de asemenea ca este o infractiune dupa cum am citit conform art. 180 C.pen. si se pedepseste cu inchisoare 3 luni-2 ani sau amenda penala,asta in cazul in care ma gaseste vinovat? sau asta oricum o primesc fara a mai lua in calcul ce are de gand individul?

Alte discuții în legătură

Lovire fosta sotie viorelmirza viorelmirza Dupa o discutie in contradictoriu cu fosta sotie, cu care sunt actualmente in partaj, ea a sarit sa ma zgarie pe fata si sa ma loveasca, iar pe mine \"m-a ... (vezi toată discuția)
Lovire marcica marcica In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala? Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)
Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)