avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire fosta sotie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire fosta sotie

Dupa o discutie in contradictoriu cu fosta sotie, cu care sunt actualmente in partaj, ea a sarit sa ma zgarie pe fata si sa ma loveasca, iar pe mine "m-a pagubit" de un dos de palma,care "i-a dat borsul". Imediat a chemat Ambulanta si Politia. Eu am platit o amenda de 200 lei pentru tulburarea linistii publice (desi ea a iesit pe casa scarii si a urlat, alertand vecinii), iar ea si-a scos a doua zi un certificat medico-legal din care rezulta ca ar avea nevoie de 3-4 zile de ingrijiri medicale. Am platit amenda, dar ea a deschis dosar penal, acuzandu-ma de lovire si alte violente, conform art. 180 C.P. Am fost chemat azi sa dau declaratie la sectia de Politie, unde mi s-a spus ca amandoi avem partea noastra de vina. Avand in vedere ca, fiind nevoit sa merg zilnic la serviciu dimineata, pentru a pregati inchiderea de luna, n-am avut posibilitatea sa ma duc si eu sa-mi scot certificat medico-legal, care sa-mi ateste zgarieturile si falca umflata, la ce ma pot astepta in continuare? :sorry::((
P.S. : Dupa 4 zile (vineri), am reusit sa-mi iau si eu o zi de concediu si mi-am scos si eu certificat medico-legal, din care rezulta ca am avut nevoie de 1-2 zile de ingrijiri medicale pentru tratarea loviturilor (zgarieturile de unghii cica n-ar fi necesitat ingrijiri). Am depus si eu plangere la sectia de Politie si ak. astept sa vad ce se mai intampla...
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
viorelmirza, utilizator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:48, 29 Septembrie 2010
sa va cereti scuze in fata sotiei si sa incercati sa va impacati cu dansa. asta in cazul in care nu doriti sa se cerceteze plangerea sotiei in continuare.
Minunat..nu era mai bine sa nu dati curs provocarii?
Riscati sa fiti trimis in judecata pentru infractiunea prev. de art.180 al.2 c.pen., care se pedepseste cu inchisoare intre 3 luni-2 ani sau cu amenda.
fix 2luni-2 ani art 180 alin2 c.p depinde de cum se instrumenteaza cazul. nu cred ca puteti invoca "in legitima aparare" . vedeti cum va impacati cu fosta sotie ca sa-si retraga plangerea, altfel, justitia isi va urma cursul. la provocari nu se raspunde cu palme cu sau fara "bors".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire ContSters99255 ContSters99255 In urma unor discutii contradictorii si a unor jigniri reciproce cu fosta sotie , mi-a dat cateva palme si apoi am ripostat si eu la fel. Nu era nimeni de fata ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente LA050770 LA050770 in urma cu 3 saptamani am lovit o colega de lucru cu palma peste fata si are certificat medico legal 8 zile ma dat la politie si nu stiu la ce sa ma astept ... (vezi toată discuția)