avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

In urma unor discutii contradictorii si a unor jigniri reciproce cu fosta sotie , mi-a dat cateva palme si apoi am ripostat si eu la fel. Nu era nimeni de fata cand s-a intamplat acest lucru. Ea cred ca si-a scos certificat medico-legal, fara zile de ingrijiri medicale si mi-a facut reclamatie la politie. Ce risc in acest caz? O amenda administrativa, penala? Cat ajunge maximul acestei amenzi? Sau o condamnare ?

As vrea sa mai precizez ca nu am dat inca o declaratie la politie, as putea sa nu recunosc fapta odata ce nu au fost martori de fata atunci cand s-a intamplat?
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
ContSters99255, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 15:31, 11 August 2009
Infractiunea de loviri sau alte violente imbraca varianta agravata cand e savarsita asupra sotului sau a unor membri de familie .Insa lipseste pericolul social in acest caz.

mi-a dat cateva palme si apoi am ripostat si eu la fel
intrucat situatia tensionata nu a fost provocata de dumneavoastra, consider ca exista scuza provocarii.

Poate fi aplicata , cel mult , o amenda administrativa(in functie de duritatea ripostei dumneavoastra , care va fi apreciata de agentii de politie ).Lipsa unor ingrijiri medicale conduce la imposibilitatea de a califica fapta ca infractiune.

Art.180 C.pen. Lovirea sau alte violente
"(1) Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
(1 ind.1) Faptele prevazute la alin.(1) savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
.......
(3) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.In cazul faptelor prevazute la alin. (1 ind.1) si (2 ind.1) actiunea penala se pune in miscare si din oficiu.
(4) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu."
Mai bine incercati sa va cereti iertare fostei sotii si incercati sa va impacati cu aceasta iar pe viitor evitati genul acesta de conflicte.Decat sa platiti o amenda penala (care inseamna si cazier) mai bine va recunoasteti greseala (desi poate nu dvs. ati gresit) si "stingeti conflictul"...ca doar "vorba dulce mult aduce":)
Fosta sotie nu mai este membru al familie, prin urmare nu se poate retine agravanta.....
Oricum , este de evitat sa va purtati pe drumuri pe la declaratii. Incercati sa ajungeti la o intelegere....
Intr-adevar agravanta nu poate fi retinuta avand in vedere ca este vorba despre "fosta sotie"...daca exista urme ale violentei, in certificatul medico-legal se trec obligatoriu zilele de ingrijiri medicale, in caz contrar inseamna ca nu s-a savarsit vreo fapta prevazuta de legea penala in vigoare...mai mult decat atat, exista si scuza provocarii. Consider ca nu se va ajunge prea departe in cazul unei eventuale plangeri impotriva dvs. Oricum, nu e civilizat sa se ajunga la o asemenea situatie...incercati sa va controlati - ambii!
Certificat medico - legal fara zile de ingrijiri medicale .....:O

IMPOSIBIL!!!
Nu exista certificat medico- legal fara zile de ingrijiri medicale!!!

Alte discuții în legătură

Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cineva2009 cineva2009 buna ziua As vrea sa stiu ce amenda lise poate da unor agresori care au batut o persoana ce necesita 20 zile de spitalizare. V a mnultumesc (vezi toată discuția)
Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)