avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

buna ziua
As vrea sa stiu ce amenda lise poate da unor agresori care au batut o persoana ce necesita 20 zile de spitalizare.
V a mnultumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:11, 9 Septembrie 2010
Lovirea este mai usor de dovedit, prin vanataile, ranile sau echimozele produse de actul in sine. In cazul altor violente insa, trebuie stabilit cu exactitate care este suferinta produsa de actul infractorului.
In plus in ambele cazuri este esentiala pentru existenta infractiunii, dovedirea legaturii cauzale intre lovire sau o alta violenta si suferinta produsa victimei. Cu alte cuvinte, se cere ca suferinta sa fie efectul obligatoriu al lovirii sau violentei. Dovada infractiunii in forma simpla sau agravata se poate face prin certificatul medico-legal, care atesta care au fost ingrijirile medicale acordate si durata lor, insa nu este exclus si orice alt mijloc de proba.
. De retinut ca nu are valoare probanta concediul medical, pentru ca nu este relevanta perioada de concediu in dovedirea ingrijirilor medicale efectiv primite si a zilelor afectate acestora.

De asemenea, vor constitui infractiune numai acele loviri si violente savarsite cu intentie, intrucat codul penal nu sanctioneaza tentativa ori actele pregatitoare la aceasta infractiune.

Dupa numarul de zile de ingrijiri medicale acordate, prin certificatul medico-legal, s-a comis o infractiune de lovire si alte violente.
Termenul de depunere a plangerii prealabile este de 2 luni, conform Cpp.
Articolul 180 cod penal are urmatorul cuprins:”(alin.1)Lovirea sau orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda."
Atentie: Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Succes!
Individualizarea pedepsei cu amenda o face instanta de judecata, astfel ca nu cred ca este cineva in stare sa va spuna nici macar cu aproximatie care ar fi cuantumul pedepsei cu amenda.
Individualizarea(stabilirea cuantumului acesteia) unei pedepse intra in atributul instantei care va delibera in functie de probatoriile administrate de parti.
Acelasi lucru se va petrece si cazul aratat de dvs,in sensul ca instanta se va pronunta asupra cuantumului pedepsei,modului de executare a acesteia si asupra cuantumului amenzii penale aplicate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plangere penala pt. lovire xuser xuser In cat timp trebuie sa depun plangerea penala pt. lovire? Mentionez ca am stat 5 zile in spital, dupa care am mai primit 8 zile de la medicul legist. ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala marginean Georgeta marginean Georgeta Pierzand procesul, chiriasul a trebuit sa-mi predea spatiul comercial. la plecare mi-a dat un pumn in fata, mi-a spart nasul , am certificat medico-legal 16-18 ... (vezi toată discuția)
Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)