avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

In urma unor discutii contradictorii si a unor jigniri reciproce cu fosta sotie , mi-a dat cateva palme si apoi am ripostat si eu la fel. Nu era nimeni de fata cand s-a intamplat acest lucru. Ea cred ca si-a scos certificat medico-legal, fara zile de ingrijiri medicale si mi-a facut reclamatie la politie. Ce risc in acest caz? O amenda administrativa, penala? Cat ajunge maximul acestei amenzi? Sau o condamnare ?

As vrea sa mai precizez ca nu am dat inca o declaratie la politie, as putea sa nu recunosc fapta odata ce nu au fost martori de fata atunci cand s-a intamplat?
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
ContSters99255, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 15:31, 11 August 2009
E drept , rectific , discutam de fosta sotie , asa incat , daca exista pericol social , e retinuta varianta tip a infractiunii de loviri sau alte violente.

Daca exista o atingere minima adusa unei valori sociale, neexistand o urmare imediata importanta, se poate dispune scoaterea de sub urmarire penala , ca urmare e unui pericol social redus.

Variantele avantajoase , din orice punct de vedere , sunt retragerea plangerii /impacarea partilor ,care conduc catre inlaturarea raspunderii penale.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua.Faptul ca s-a ajuns ca o situatie sa se incerce sa fie rezolvata cu puterea muschilor .este de regretat,mai ales la exemplarele din rasa umana Mentionati "cred"fara a avea certitudinea,situatie care nu permite raspunsuri total corecte,ci numai supozitii.Avand in vedere ca "schimbul de palme"a avut loc cu f o s t a sotie,fapta subzista fara agravanta.Puteti invoca multe aspecte,pentru a justifica macar in parte atitudinea dvs de la stare de oboseala,
provocare,etc Aveti dovada certa ca a fost inaintata plangere la politie?Teoretic in lipsa martori +lipsa certificat medico legal,este o situatie real jenanta pentru parti care practic se acuza reciproc fara a vea probe solide care sa ateste ca eventualele urme sunt cauzate in "concilierea "din data de x .Pentru a lamuri situatia cu posibila plangere,exista posibilitatea sa utilizati muschii pentru drumuri la politie .In eventualitatea existentei in fapt a plangerii,puteti solicita cu 1 floare si mult respect ,o impacare amiabila cu fosta ,care sa fie consemnata intr-un inscris inaintat organelor de cercetare si astfek se poate stinge eventualul litgiu.
Daca situatia a fost asa cum a-ti prezentat-o,fara martori si fara alte probe...,este greu de probat de catre reclamant.Nu sunt in masura sa va recomand ,recunoasterea sau nerecunoasterea, dar cred ,ca cea mai buna solutie este sa mergeti cu fosta la o cafea...si astfel problema se rezolva avantajos pentru ambi...:) si plus de asta va costa si mai putin.:D
S-a modificat asa de mult § 180?
Eu stiam ca daca am dat cuiva un pumn sau o palma e suficient.
Urmarea necesara dar si suficienta este "cauzarea de suferinte fizice" prin "loviri sau alte violente"
Ingrijiri medicale... cere § 180 asa ceva?!

Trebuie doar dovedit ca sotia a fost lovita, deorece in cazul unei lovituri (si cu atat mai mult in cazul in care ramane o echimoza: echimoza care de regula nu necesita tratament/ingrijiri medicale pentru vindecare) se prezuma ca suferintele fizice au fost deja cauzate!

Iar un certificat medico legal poate constata si doar existenta/inexistenta unor echimoze... fara sa fie trecute zile de ingrijiri medicale, pentru ca acestea nu sunt necesare!
Doar in cazuri de exceptie sunt necesare ingrijiri medicale in cazul unor echimoze.
ContSters56778, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cineva2009 cineva2009 buna ziua As vrea sa stiu ce amenda lise poate da unor agresori care au batut o persoana ce necesita 20 zile de spitalizare. V a mnultumesc (vezi toată discuția)
Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)