Buna ziua,
V-am mai scris acum ceva timp cerand informatii despre actele necesare casatoriei in Romania cu cetatean american. Am depasit pragul acela, ne-am casatorit, totul a decurs bine si e perfect deocamdata, sotul meu a obtinut permisul de sedere in Romania pe 5 ani. Acum...incepe alt stres deoarece nu reusim sa facem nimic in tara ne-am hotarat sa plecam in state. Suntem casatoriti de aproape 6 luni si din cate am vazut viza pt care trebuie sa optam este CR1. Stiu ca el trebuie sa depuna la ambasada petitia I-130 pt mine. Sper ca am inteles bine si asta e cea mai buna viza in cazul nostru, dar nu inteleg o chestie...am vazut pe site ca una din cerite este Affidavit of Support . Din moment ce sotul meu este in Romania, si nu are o slujba, cum putem sa prezentam asa ceva? Sau este doar in cazul in care ar fi depus petitia din state? SI nu imi este in clar...I-130 este singurul formular care ar trebui completat? Indicat ar fi sa ne luam si un avocat care sa ne ajute in completarea lui? De obicei ma stresez mai mult decat e cazul dar nu stiu de udne sa incep si unde sa termin, sper sa indeplinim conditiile. Va multumesc anticipat
Asta cu 2 ani nu am stiut-o. Nu avem 2 ani de casnicie, deci se pare ca pt a putea pleca impreuna daca are cel putin 6 luni de cand i-a iesit permisul de sedere...cea mai buna solutie ar fi sa aplicam pt visa CR1. Multumesc mult de tot, raspunsurile mi-au fost de mare ajutor
Multumesc mult pentru raspuns, in urma vestilor care mi le-ati dat am cautata pe site-ul ambasadei si cred ca este vorba de Immediate relative visa. Nu stiu exact cat dureaza dar mi se pare cea mai buna varianta.
Si noi ne-am casatorit in Romania, sotul meu este cetatean american, nu a fost atat de complicat pe cum parea cand am vazut de ce avem nevoie, cea mai grea parte a fost drumul de 12 ore dus intors pana la ambasada din Bucuresti pentru o hartie (noi locuim in Alba Iulia). Dupa casatorie am aplicat pentru permis de sedere si l-a obtinut pe 5 ani de zile. Acum am si eu o intrebare, la un moment dat o sa vrem sa plecam in state la familia lui, ne e foarte greu aici, problema e ca vreau din tot sufletul sa putem pleca impreuna, din cate am inteles el trebuie sa mearga instate sa aplice pt reintregire de familie? nu vreau ca acum dupa ce am reusit sa fim impreuna sa trebuiasca sa stam despartit din nou, mi se pare o mare prostie si nu inteleg de ce trebuie sa fie asa. Nu este nici o alta modalitate prin care sa pot obtine viza si sa plecam impreuna? (imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie)