Va multumesc pentru raspuns.
M-ar interesa daca pot face vreo hartie la notar prin care eu sa dovedesc ca platesc apartamentul si sa fiu ca si proprietar, urmand ca dupa 10 ani sa fiu "proprietarul cu acte in regula"...si daca in astia 10 ani ea ma poate da afara in ciuda faptului ca am semnat acele acte la notar ?
Buna seara.
Curiozitatea mea este in legatura cu urmataorea problema:
Printr-o cunostinta am aflat ca cineva si-a cumparat un apartament printr-un program cu primaria (Constanta), apartamentul nu este inca gata, urmand sa i se dea cheile in vara anului urmator.
Aceasta persoana nu mai doreste apartamentul si m-ar interesa sa stiu daca ma bag sa platesc eu pentru apartament ce trebuie sa fac sa devin eu propietarul si ce trebuie sa fac pentru a nu fi dat afara dupa ce ea primeste cheile.
Stiu ca ceva ani nu il poate vinde, deci eu ce drept voi avea sau cum trebuie procedat sa am 100% siguranta.
Multumesc tuturor celor care si-au rapit din timp pentru a-mi raspunde la intrebari.
Am sa merg la un notar impreuna cu bunica pentru a vedea ce putem face.
Inca odata mii de multumiri tuturor celor care au raspuns mesajelor mele.
Va multumesc pentru raspuns si totodata imi permit sa va spun ca nu era nevoie de atata agresivitate la inceputul raspunsului dumneavoastra.
Da ... intradevar folosesc exprimari simple, 'din popor", asa cum ati spus, dar tin sa va reamintesc in cazul in care credeati ca vorbiti tot cu cineva din meseria dumneavostra, ca eu sunt doar un simplu cetatean, modest, fara cunostinte de avocatura.
Sunt acel banal om care va bate dumneavostra la usa si va cere un sfat, asteptand sa i se raspunda simplu si sa nu fie tras la raspundere pe un ton ironic cum ca nu stie sa foloseasca exprimari de tip juridic.
Va multumesc inca odata si scuzati-ma daca mi-am permis sa va critic, dar nu uitati ca noi, cei din popor, babele de la coltul strazii, suntem cei care va cerem ajutorul si asteptam respect nu ironie.
O zi buna.
Mesaj adresat doamnei avocat romascanu
Problema "fara perdea" este urmatoarea.
Bunicii mei doresc sa ma treaca si pe mine cu drept de proprietate la aceasta garsoniera de teama, ca mama, fiind influentata sa nu vanda aceasta proprietate, eu ramanand practic pe drumuri, deoarece depind de aceasta garsoniera.
Daca bunicii sunt in drept de proprietate, mama avand drept deplin doar dupa moartea lor, este nevoie si de acordul ei?
Nu ma pot pronunta exact, sincer nu am cerut detalii in privinta contractului.
Stiu doar ca are aceasta clauza, ca doar dupa moartea lor poate beneficia in totalitate de drep de proprietate.
Intrebarile mele sunt oarecum simple.
Bunicii mei au o garsoniera si au trecut-o pe numele mamei mele cu o clauza,sa poata beneficia de ea doar dupa moartea lor.
De ceva timp s-au gandit ca ar fii bine sa ma treaca si pe mine, bineinteles tot cu o clauza.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- de ce acte am avea nevoie pentru a putea face asta
- ce pasi ar trebui facuti
- cam cat ne-ar ajunge ca suma de bani
Locuiesc in Bucuresti, iar garsoniera este in zona Dristorului.
Mulumesc si astept un raspuns cat mai exact si lamuritor.