Buna seara.
Curiozitatea mea este in legatura cu urmataorea problema:
Printr-o cunostinta am aflat ca cineva si-a cumparat un apartament printr-un program cu primaria (Constanta), apartamentul nu este inca gata, urmand sa i se dea cheile in vara anului urmator.
Aceasta persoana nu mai doreste apartamentul si m-ar interesa sa stiu daca ma bag sa platesc eu pentru apartament ce trebuie sa fac sa devin eu propietarul si ce trebuie sa fac pentru a nu fi dat afara dupa ce ea primeste cheile.
Stiu ca ceva ani nu il poate vinde, deci eu ce drept voi avea sau cum trebuie procedat sa am 100% siguranta.
Probabil este vorba de Programul Locuinte ieftine pentru tineri Constanta.
Conform prevederilor Regulamentului de inscriere a programului: Beneficiarul unei locuinte ieftine pentru tineri nu poate înstraina locuinta obtinuta timp de 10 ani de la dobandirea acesteia.
Va multumesc pentru raspuns.
M-ar interesa daca pot face vreo hartie la notar prin care eu sa dovedesc ca platesc apartamentul si sa fiu ca si proprietar, urmand ca dupa 10 ani sa fiu "proprietarul cu acte in regula"...si daca in astia 10 ani ea ma poate da afara in ciuda faptului ca am semnat acele acte la notar ?
data fiind clauza contractuala stipulata, cam greu (ar fi o frauda la lege)
dar...
un contract de inchiriere pe 10 ani, cu drept de preemtiune in favoarea ta.
contract incheiat cu beneficiarul respectiv.