Buna ziua!
Detin un contract de vanzare cumparare apartament care are o clauza ca acest imobil nu poate fi instrainat timp de 10 ani. A fost cumparat in cadrul programului locuinte pentru tineri - Constanta - de la primaria Constanta. Initial acest program se adresa doar tinerilor sub 35 ani, care au participat la o tombola, aveau domiciliul sau locul de munca in Cta. Pentru ca nu s-au vandut toate apartamentele, acestea au fost date apoi la liber prin agentiile imobiliare, fara sa mai fie valabile cerintele de mai sus si cred ca nici clauza de 10 ani nu a mai fost mentionata.
Doresc sa donez acest apartament pentru ca nu mai pot sa-l tin pe numele meu. Au trecut doar 3 ani de la semnarea contractului. Ce pot face?
Va multumesc.
Apartamentul a fost cumparat sau castigat la tombola? Au existat niste facilitati din cauza carora s-a impus conditia nevanzarii timp de 10 ani?
La programul Prima casa conditia este de 5 ani iar facilitatile sunt avansul, dobanda, garantia statutului.
Daca vreti sa donati sau vindeti nu o puteti face decat daca se ridica sarcina din cartea funciara.
Buna ziua si eu am o garsoniera la fel luata prin programul locuinte ieftine pentru tineri si prima casa din constanta si am aceeasi clauza de 10 ani.in momentul achizitionarii eram singur.ulterior miam format o familie a venit pe lume si un copil nea ramas mica garsoniera! Tin sa precizez ca datoria catre banca a fost inchisa creditul a fost achitat.cu toate astea ne tine legata acea clauza de 10 ani in care nu putem vinde.primaria nu nea facilitat decat terenul pe care a fost construit blocul.au spus ca vom lua locuintele cu avans de 5% dar constructorii au vrut 15%.au montat centrala blocului dar o administreaza ei(ne incalzim cu gaze dar platim gigacalorie la RADET)SE POATE ANULA ACEA CLAUZA DIN CONTRACT
Daca e o problema cu administrarea, atacati administratia, nu contractul. Nu cunosc contractul, dar in schimbul unui pret mic este posibil sa trebuiasca sa indepliniti niste conditii. Fara sa citeasca un contract, nicio opinie juridica nu e realista.
Incercati sa negociati cu primaria, eventual ca veti lua un alt imobil tot in Constanta, nu stiu...
Cumparare locuinta
ninasave
Buna seara
Fiica mea vrea sa isi cumpere o garsoniera facand imprumut la banca
Eu vreau sa ii dau o suma de bani dar pentru asta vreau sa fiu proprietar cu o ... (vezi toată discuția)