avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate abaeterno

Activitate abaeterno

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Art. 17:
"Taxa de înscriere la examen se restituie candidailor care nu s-au prezentat la
susinerea examenului din motive obiective, justificate cu acte doveditoare, în proporia
stabilită prin hotărârea Consiliului UNBR,..."

Ce se intampla daca nu ma pot prezenta la examen ? Imi pot recupera banii (taxa de examen) ? Ce inseamna motiv obiectiv ? A fost cineva in aceasta situatie ?

Ideea ar fi urmatoarea:
Hotararea nu a fost atacata cu apel in termen si a devenit irevocabila. In aceasta baza s-a incheiat o noua casatorie cu o alta persoana. Mai tarziu (in afara termenului) s-a introdus un apel, motivat de citarea gresita a partilor. Apelul a fost admis si dupa multi ani s-a dat aceeasi sentinta.

Intrebari:
In acest caz, prima hotarare si-a produs efectele in tot acest timp?
Sotul care a introdus apelul tardiv dar justificat are drept la patrimoniul fostului sot? (intre prima hotarare irevocabila si a doua hotarare data ca irevocabila)?
Incheierea noii casatorii a fost legala? A produs efecte?
1. Alin. 1:Cãsãtoria este desfãcutã din ziua când hotãrârea prin care s-a pronuntat divortul a rãmas irevocabilã.
Intrebare: Daca intre data la care este data hotararea de divort (nedefinitiva) si pana la data in care s-au epuizat si ultima cale de atac (irevocabila) trece o perioada de timp, asta inseamna ca in acest timp nu te poti casatori din nou? Incheierea unei alte casatorii in acest timp este legala ? Daca raspunsul este "DA", cum modifica aceasta noua casatorie starea patrimoniului fata de prima casatorie ?

La ce anume se refera alineatul 2 din articolul 39 ?"
Fatã de cel de-al treilea, efectele patrimoniale ale cãsãtoriei înceteazã de la data când s-a fãcut mentiune despre hotãrârea de divort pe marginea actului de cãsãtorie sau de la data când ei au cunoscut divortul pe altã cale" Imi poate da cineva un exemplu?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Imi poate trimite si mie cineva sintezele(subiectele) pentru procesual penal? plsss
Multumesc anticipat :D
casuta_de_email@yahoo.com
Desi contractul de inchiriere a locuintei nu apare in tematica, o fi necesar sa-l studiez? Nu e suficient contractul de locatiune?
Daca are cineva materiale referitor la contractul de rentă viageră, contractul de întreţinere si contractul de asigurare, il/o rog frumos sa-mi trimita si mie pe adresa urmatoare: casuta_de_email@yahoo.com
Noul Cod de Procedura Penala 2010, modificat prin Legea nr. 135/2010 este cel necesar pentru examen ?
Art. 603. (1) Prezentul cod intră în vigoare la data care va fi stabilită prin legea
de punere în aplicare a acestuia.
(2) În termen de 12 luni de la data publicării prezentului cod în Monitorul Oficial al
României, Partea I, Guvernul va supune Parlamentului spre adoptare proiectul de
lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală
Articolul 4, alineatul 9 din Hotărârea nr. 844 din 11 septembrie 2010, precizeaza:

"Taxa de înscriere la examen se restituie candidaţilor care nu s-au prezentat la susţinerea examenului din motive obiective, justificate cu acte doveditoare, în proporţia stabilită prin hotărârea Consiliului U.N.B.R......"

Imi poate exemplifica cineva la ce anume se refera sintagma "motive obiective, justificate cu acte doveditoare" si daca se cunoaste proportia taxei ce poate fi returnata?

Daca starea de sanatate nu-mi permite sau imi incomodeaza participarea la examen, este aceasta un motiv obiectiv? Justificarea printr-o adeverinta de la medicul de familie este suficienta?