avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate mitracher

Activitate mitracher

Multumesc pentru raspunsurile concrete oferite. Sper ca raportul intocmit de administratorul judiciar sa fie unul favorabil; in caz contrar, mi-ar placea sa colaboram (eventual, imi puteti trimite nr dvs de telefon prin mail, pt a va putea contacta- mitracher@yahoo.com)
Se pot anula actele asociatului incheiate in ultimii 3 ani, in calitatea sa de pers fizica(bunurile donate faceau parte din patrimoniul sau personal, nu din cel al societatii)? Aceasta dispozitie nu se aplica doar pers. juridice supuse insolventei?
Sincer, ma asteptam ca pe acest site sa intalnesc avocati cu experienta si sa primesc raspunsuri ca atare, astfel incat, in cazul in care creditorul solicita raspunderea patrimoniala a administratorului, sa schimb avocatul actual(care si-a aratat ”dibacia” suficient), cu cel care are experienta in astfel de cazuri. Oricum, multumesc studentilor care mi-au raspuns.
Da, intrucat procesul a inceput in 2009, inainte de modificarea Legii 85/2006, cu privire la cuantumul minim al creantei (nu cred ca in acest caz este aplicabil ”principiul aplicarii imediate a legii”, din moment ce instanta a admis cererea creditorului in urma cu 2 zile).
Situatia de fapt: Creditorul (societatea de leasing) recupereaza autoturismul de la debitor (SRL cu asociat unic), in urma neplatii a 2 rate si declanseaza procedura insolventei. Mentionez ca SRL-ul activa in domeniul constructiilor (domeniu grav afectat de criza, motiv pentru care si-a suspendat activitatea) si a achitat 120000RON din valoarea totala a autorturismului(140000RON).
Decizia neachitarii a fost luata intr-o perioada apasatoare dpdv financiar pentru asociat, situatie coroborata cu manoperele dolosive ale societatii de leasing (l-a asigurat ca predarea autoturismului il va exonera de plata ratelor scadente, iar clauzele contractului de leasing puteau fi citite doar cu lupa).
Solutia instantei: admite cererea creditorului.
Intrebari:1. In cazul insolvabilitatii SRL-ului, creditorul va putea recupera suma de la asociatul unic/administrator(fiind aceeasi persoana) in aceasta situatie (insolvabilitatea SRL-ului este imputabila exclusiv crizei, care a determinat lipsa cererilor in domeniul antreprizei)?
2. In cazul in care asociatul este insolvabil, ca urmare a trecerii bunurilor pe numele copilului sau (donatie) anterior admiterii cererii creditorului, dar in timpul procesului, creditorul va putea declansa o actiune revocatorie? Mai exact, cand dobandeste calitatea de debitor asociatul/administratorul fata de societatea de leasing?
PS: Multumesc anticipat specialistilor in comercial care vor raspunde cererii mele de ajutor.