Exista vreo prevedere in cadrul noului cod penal (februarie 2014) de reducere a executarii pedepsei urmatoare ?
- sentinta definitiva de 8 luni de condamnare cu suspendare + 2 ani (perioada de proba), din care au fost executate 10 luni de zile?
Accidentul a avut ca urmare vatamarea corporala cu 55 zile ingrijiri medicale.
Daca am inteles bine, noul cod penal prevede 90 de zile ingrijiri medicale, si nu 10, conform vechiului cod penal (art. 184). Prezinta acest aspect vreo modificare in durata perioadei de proba ?
Ieri am primit o somatie cu titlu de executare silita de la ANAF cum ca in anul 2011 am avut venituri din activitati independente si nu s-au virat contributiile CASS, pentru care datorez la anaf 536 lei
De la ANAF am aflat provenienta datoriilor: nevirarea contributiilor pentru un depozit bancar pentru care am incasat dobanda in anul 2011 (alte activitati independente nu am avut)
In aceasta perioada am fost angajat cu contract de munca la 2 companii
- compania 1: 08.01.2011 - 23.10.2011
- compania 2: 01.11.2011 - prezent
Sunt pe cale sa obtin de la ambele companii dovada (adeverinte) ca s-au virat contributiile la stat.
La CASS era coada de cel putin 50 de persoane, asa ca am avut slabe sanse sa aflu vreo informatie. Am cateva intrebari:
1) procedez corect pana in acest moment, prin predarea adeverintelor catre CASS, in vederea anularii somatiei de la ANAF ?
2) mi se poate cere plata impozitului la cas din dobanda incasata, pentru perioada dintre joburi (la inceputul anului si spre sfarsitul anului), pentru cele 2 saptamani ?
3) daca ati mai intalnit cazuri de acest gen, care sunt demersurile urmatoare ? (stat la coada, dus vreo dovada de la cas catre anaf, etc)