avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa - reducere pedeapsa in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa - reducere pedeapsa in noul cod penal

Buna ziua,

Exista vreo prevedere in cadrul noului cod penal (februarie 2014) de reducere a executarii pedepsei urmatoare ?

- sentinta definitiva de 8 luni de condamnare cu suspendare + 2 ani (perioada de proba), din care au fost executate 10 luni de zile?

Accidentul a avut ca urmare vatamarea corporala cu 55 zile ingrijiri medicale.
Daca am inteles bine, noul cod penal prevede 90 de zile ingrijiri medicale, si nu 10, conform vechiului cod penal (art. 184). Prezinta acest aspect vreo modificare in durata perioadei de proba ?

Va multumesc.
LEGE Nr. 187 din 24 octombrie 2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.
ART. 15
(1) Măsura suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal.
(2) Regimul suspendării condiţionate a executării pedepsei prevăzute la alin. (1), inclusiv sub aspectul revocării sau anulării acesteia, este cel prevăzut de Codul penal din 1969.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratiere paraschivpinelope1999 paraschivpinelope1999 Tata este condamnat la 2 ani si 9 luni de suspendare ,din legea 87/1 dupa noul cod penal.Beneficiaza de gratiere? [/quot] (vezi toată discuția)
Eliminare suspendare uricanez uricanez Buna ziua, am si eu o intrebare , anul trecut am fost judecat intrun dosar pentru trafic de droguri, si am primit 1 an si 10 luni de suspendare si 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspenare kacio kacio Salut. Am o condamnare cu suspendare la art. 181 de 2 ani din 2010 , eu beneficiez de schimbarea noului cod penal? (vezi toată discuția)