Multumesc pt.raspuns, am inteles dintr-un comunicat recent emis de casa de pensii a MAI ca termenul in care poti cere recalcularea este de 3 ani, cu atat mai mult cat eu voi contesta aceasta decizie de pensionare deoarece va fi in urma recalcularii pensiei dupa sal mediu pe economie.Nu am depus adeverinte pentru ca nu le=am primit si in aceasta situatie sunt zeci de mii de militari pentru ca nu a fost timpul fizic necesar sa le poata emite,cxa sa nu mai vorbim de cele gresit intocmite.Ni s-a cerut in mod expres in luna septembrie pe spatele taloanelor de pensie sa depunem cereri pentru eliberarea adeverintelor. din iulie de la aparitia leg.119 pana in septembrie s-a mers pe burta in mod intentionat special pentru a se sjunge in situatia de fata, cans s=a intrat in criza de timp si s-au recalculat dupa sal med. pe economie deci vor scadea la jumate,.Totul a fost f.bine concertat ca sa se ajunga aici..:La smecherii din astea nu-i intrece nimeni!
Am si eu o intrebare,daca pensiile militare devin pensii in intelesul leg.19/2000 asa zice leg.119/2010, pentru cei care cer recalcularea dupa 01.01.2011, din motive de neprimire a adeverintelor de venit, in intelesul carei legi devin, din moment ce leg.19 a fost abrogata la sf.lui 2010
Multumesc pentru raspuns dar nu am inteles nimic, doi avocati, doua opinii diferite, va rog sa-mi spuneti daca pe decizia mea scrie:pensie de serviciu partial anticipata conf.leg.179/2004,art.14,lit.b, iar la art,26 din aceeasi lege scrie ca cei care beneficiaza de pensie de serviciu au dreptul sa lucreze, exista vreo reglementare noua in vigoare care imi interzice acest lucru, care contrazice sau modifica acest art,26? Mentionez din nou sunt pensionar militar cu pensie de serviciu.multumesc din nou anticipat.
Va multumesc pentru raspuns, dar revin cu o precizare am iesit la pensie in martie 2010 conf, leg.179/2004 art,14,lit.b (anticipat partial ca urmare a pierderii capacitatii de munca) din DGIPI, am intrebat si la casa de pensii si la cadre si mi s-a spua ca au intervenit mai multe modificari la aceasta lege si ca nu mai am dreptul sa lucrez conf.art.26, decat ca asociat, asociat unic si comanditar, eu am mai multa incredere in ce imi spuneti dvs.,de aceea va rog sa reveniti cu raspuns in urma precizarii mele.Intentionez sa plec in strainatate sa am grija de copilul unei familii. multumesc.
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare, daca sunt pensionar MAI anticipat sau anticipat partial din 2010(ultimul loc de munca a fost DGIPI) am voie sa lucrez in tara sau in strainatate, fara sa renunt la pensie si cu ce fel de contract?Va multumesc anticipat.