avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii recalculate in baza unei legi abrogate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii recalculate in baza unei legi abrogate?

Am si eu o intrebare,daca pensiile militare devin pensii in intelesul leg.19/2000 asa zice leg.119/2010, pentru cei care cer recalcularea dupa 01.01.2011, din motive de neprimire a adeverintelor de venit, in intelesul carei legi devin, din moment ce leg.19 a fost abrogata la sf.lui 2010
Cel mai recent răspuns: Stancu Cornel , utilizator 04:30, 5 Ianuarie 2011
Nu stiu, va pun si eu o intrebare: va mai primeste cineva cererea dupa 1 ianuarie 2011, cand recalcularea trebuia sa se termine? Cel putin asa prevede art. 4, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 119/2010 si nu am auzit sa se fi prelungit acest termen.

Dar daca s-a prelungit, va ajuta art. 171 din Legea nr. 263/2010:
Art. 171. – La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile din sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, inclusiv categoriile de pensii prevăzute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, devin pensii în înţelesul prezentei legi.

Modul de determinare a punctajului mediu anual prevazut de Legea nr. 19/2000 nu difera fata de cel prevazut de Legea nr. 263/2010.

Later edit

Accesati link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc pt.raspuns, am inteles dintr-un comunicat recent emis de casa de pensii a MAI ca termenul in care poti cere recalcularea este de 3 ani, cu atat mai mult cat eu voi contesta aceasta decizie de pensionare deoarece va fi in urma recalcularii pensiei dupa sal mediu pe economie.Nu am depus adeverinte pentru ca nu le=am primit si in aceasta situatie sunt zeci de mii de militari pentru ca nu a fost timpul fizic necesar sa le poata emite,cxa sa nu mai vorbim de cele gresit intocmite.Ni s-a cerut in mod expres in luna septembrie pe spatele taloanelor de pensie sa depunem cereri pentru eliberarea adeverintelor. din iulie de la aparitia leg.119 pana in septembrie s-a mers pe burta in mod intentionat special pentru a se sjunge in situatia de fata, cans s=a intrat in criza de timp si s-au recalculat dupa sal med. pe economie deci vor scadea la jumate,.Totul a fost f.bine concertat ca sa se ajunga aici..:La smecherii din astea nu-i intrece nimeni!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea stagiilor de cotizare la transformarea pensiei anticipate în pensie pentru limitã de vârstã brinzeimr brinzeimr Sunt pensionar militar cu pensie de serviciu anticipata, nascut in dec 1955, 28 ani vechime completa, 27 ani vechime in specialitate. Conform anexei 6 la Legea ... (vezi toată discuția)
Perioada lucrata dupa pensionare navigant navigant sunt pensionar militar din decembrie2002. Am lucrat cu contract pina in 2009 cind Boc m-a dat afara. As dori sa stiu daca pentru anii lucrati dupa pensionare ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare romulanum romulanum Am iesit la pensie militara anticipata in anul 2005 la 39 de ani si de atunci pana acuma am lucrat in viata civila .Vechimea care o am pana acuma in viata ... (vezi toată discuția)