Stimata Doamna Romascanu,
revin cu amanunte la problema mea:partaj intre frati vitregi si va raspund prin urmatoarele :
-actul de adoptie al tatei dateaza din 1944 si nu mentioneaza daca este o adoptie cu efecte depline sau restrinse. este un act facut la judecatoria Galati.
-terenul a fost revendicat in 1989 de catre bunicul meu pe atunci in viata.
Unchiul nostru continua sa fac presiuni asupra noastra si ne cere sa ii dam o suma de bani ca sa nu dea curs pretentiilor lui. Multumesc in avans pentru raspuns.
Stimata doamna Romascanu,
Multumesc pentru raspuns. Clarific urmatoarele: Bunica mea a murit intii, dupa 2 ani a murit bunicul. Fratii au dezbatut succesiunea abia dupa decesul ambilor parinti. Ma voi interesa exact sa aflu daca cererea pentru retrocedarea terenului a fost facuta de bunicul sau abia dupa decesul lui de catre unul din unchii mei. Voi reveni cu amanunte exacte.
Va multumesc pentru raspuns. Unul dintre unchii mei este jurist pensionar si sustine ca tatal meu nu are drepturi egale cu ai celor frati la mostenirea care i-a revenit bunicului inaintea de casatoria cu bunica. Tata detine actul de adoptie dar nu stiu ce inseamna adoptie restrinsa. Deasemenea adauga ca am fost preveniti de acest unchi sa nu ne jucam cu focul ca el are acte care arata ca nu avem drepturi si ca ne va tirii prin judecati de ni se va uri.Drept sa spun sunt foarte indignata dar si speriata de intreaga poveste pe care nu am prevazut-o citusi de putin.
Cu stima, Ruxandra
Buna seara,
va multumesc pentru raspuns.
Deoarece nu am cunostiinte juridice v-as ruga sa imi explicati ce inseamna adoptie cu efecte restrinse sau depline.
Stiu doar ca tata detinea un act de adoptie, semnat de bunicul meu dupa casatoria cu bunica. Trebuie sa il caut sa ii cunosc exact termenii.
Unul din unchii mei este jurist pensionar si sustine ca tatal meu nu are drepturi egale cu ei la mostenirea terenului deoarece acest teren a fost mostenirea bunicului dinaintea casatoriei cu bunica.
Ruxandra
Stimati domni,
Am nevoie de ajutor intr-o problema care este pentru mine mai mult sentimentala decit materiala.
Bunicii mei au decedat unul dupa altul lasind in urma lor un apartament si terenul unei case care a fost demolata in 89. Apartamentul le-a revenit in urma demolarii locuintei, terenul i-a apartinut bunicului ca mostenire de la mama lui.
Bunica a avut un copil dintr-o casatorie anterioara, tatal meu, si impreuna cu bunicul au avut alti trei copii.Tatal meu a fost adoptat de bunicul.
Copii acestia au crescut impreuna, au impartit si saracia si bunastarea, stiindu-se frati vitregi.Bunicii nu au facut deosebire intre ei.
Dupa moartea lor au inceput sa apara discutiile si fratii tatei au incercat s ail indeparteze de la mostenire pe motiv ca e vitreg.
Tatal meu a suferit enorm, imi amintesc si acum cu ce durere in suflet s-a intors acasa dupa o discutie cu ei.
Mult timp nu au vorbit dar pina la urma, dupa scuze si explicatii au inceput sa converseze. Au facut masa succesorala, au vindut apartamentul bunicilor, au impartit banii.Raminea terenul.
Tatal meu a murit, atac cerebral, dupa o discutie pe aceasta tema cu un cumnat.
Mama, eu si fratele meu, am ramas mostenitorii lui.
Recent s-a gasit un cumparator pentru teren, unchii mei au redeschis discutia cum ca tata nu are dreptul la mostenire din partea bunicului. Ei sustin ca tata nu are sau are drepturi mai mici decit ale lor la teren deoarece acesta a fost cumparat de mama bunicului inainte de casatoria cu bunica.
Va rog s aimi spuneti care sunt drepturile noastre ca mostenitori ai unui fiu adoptat la mostenirea ramasa de pe urma bunicilor.
Cu stima,Ruxandra