avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate nickbrai

Activitate nickbrai

DVS platind taxe pt terenul respectiv, ati acceptat deja in mod tacit -spune legiuitorul. trebuie doar sa mereti la notar si sa rezolvati restul.tot el va da si solutia, care ar putea diferi De LA unul LA altul.
buna. EU ma lovesc de aceeasi problema. Teoretic, mostenitorii in viata ar trebui sa se uneasca la acelasi notar si sa dezbata toate bunurile defunctilor fara a mai face succesiune pt fiecare in parte. Sa vedem pareri pro sau contra.
Multumesc pt sprijin. Nu este materializat dreptul ori protectia unor pers aflate in sit CCC, in astfel de ordine. Ma intereseaza sol corecta in raport cu preved L188. Multumesc.
Multam fain.
Regula trebuie sa fie legala...
Rog respectuos argumente legale, pe care sa ma sprijin. Va supun atentiei art. 94 si urmat. din L188/1999, actualizata. Mii de multumiri.
BUNA ZIUA,
As dori si eu cateva opinii cu privire la situatia unei persoane aflate in CCC caruia i s-a desfiintat postul si i-a fost rezervat totusi un alt post in temeiul art. 96/3 din L188/1999. In cadrul aceleiasi institutii mai sunt si alte persoane carora li s-a desfiintat functia si sunt in perioada de preaviz. Cea din CCC se intoarce din concediu inainte de expirarea perioadei de preaviz a colegilor. In aceasta situatie managerii institutiei sunt de parere ca functia rezervata celei ce se intoarce din CCC ar trebui sa fie scoasa la concurs. Persoana pt care fusese rezervata poate participa la concurs dupa ce in prealabil i se da preaviz. #-o
Mie mi se pare ca se incalca flagrant dreptul persoanei aflate in CCC acela de a i se rezerva postul, dumneavoastra ce parere aveti. Cu multumiri anticipate, BT.
SALUT
Av. Velicu v-a dat un raspuns multumitor pentru problema legata de evidenta sanctiunilor administrative ca efect al SUP cu aplic prev art 18/1 C.pen..
Vis a vis de aprecierea pericolului social al faptei savarsite legiuitorul a prevazut in C. pen la art. 90 niste cuantumuri ce sunt precise 10 lei sau 50 lei in functie de infractiune. Va las pe dvs sa constatati daca este pomenita in textul de lege si infractiunea care va intereseaza. Toate bune !

"ART. 90
Condiţiile înlocuirii
Instanţa poate dispune înlocuirea răspunderii penale cu răspunderea care atrage o sancţiune cu caracter administrativ, dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:
a) pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de cel mult un an sau amendă ori s-au săvârşit infracţiunile prevăzute în art. 208, 213, art. 215 alin. 1, art. 215^1 alin. 1, art. 217 alin. 1, art. 219 alin. 1, dacă valoarea pagubei nu depăşeşte 10 lei sau infracţiunea prevăzută în art. 249, dacă valoarea pagubei nu depăşeşte 50 lei;" - sursa cte piatra neamt.

Sanatate !
Daca veti merge sa solicitati o fisa de cazier veti vedea ca sanctiunile administrative (desi sunt inscrise in evidenta operativa) nu se trec pe aceasta. Asa va convingeti cel mai bine. Este adevarat ca daca intentionati sa optati pentru o cariera in structuri de ordine publica, siguranta ori aparare nationala, acea sanctiune va fi surpriza din fisa dvs.. Deci importa si motivul solicitarii fisei de cazier. Succes !
Salutări cordiale tuturor...
Am fost pus în dilemă mai dăunăzi când un amic mi-a adresat întrebarea : ce obligaţii am eu faţă de zilierii care mă sprijină la munca câmpului (trei la număr) pentru a fi în regulă? Nu încape discuţie cu privire la plata zilei de muncă...ci dacă trebuie să declare la vreo instituţie, dak trebe să încheie vreo formalitate (convenţie, contract) cu zilierii; contabilitate; CAS, etc.
De precizat că persoana este producător agricol înregistrat.
Mulţumesc anticipat.
Răspuns la discuția Teapa cumparaturi online
Oameni buni, lasati omul sa faca plangere...e km tot ce i-a ramas... Vede el dak rezolva ceva. Practic organul de politie va face cercetari atat cu privire la vanzator cat si la curier. Sa ne spui si noua dak ai facut ceva...Succesuri !!!