avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Teapa cumparaturi online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Teapa cumparaturi online

Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe poze cu laptopul, configuratii, mi-a detaliat fiecare parte, m-a asigurat ca totul va fi bine. Am vorbit pentru suma de 1800 ron. A trimis coletul prin curier rapid. A ajuns curierul, am semnat pentru colet, m-am intors in casa si cand am deschis cutia.. nu era nici un laptop acolo, doar niste greutati (din acelea care se puneau pe cantarele vechi). Imediat l-am sunat pe personaj sa vad ce are de zis, daca mai raspunde la telefon. A raspuns la telefon, m-a salutat, si a intrebat daca am ridicat coletul, daca totul a fost ok, daca imi place laptopul. I-am spus ca nu este nici un laptop in cutie iar el spune ca asa ceva este imposibil, ca el a pus in cutia aia un laptop si a sigilat-o. M-am certat cu el pe tema asta dar nu am ajuns nicaieri. Ce pot face acum? Nu am nici un martor cand am deschis cutia.. dar totusi este vorba de multi bani. Am vazut ca e foarte greu sa dovedesti ca in acea cutie a fost altceva, fara un martor. Ce pot face? Am vreo sansa sa imi recuperez macar banii, daca nu pedepsirea acestui hot..
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: RemusR , utilizator 10:41, 4 Decembrie 2011
daca nu ati umblat cu acele greutati este posibil sa se poata preleva o amprenta de pe ele.
Nu cred ca am umblat cu ele. Asta este singura mea sansa? Sa se poate lua o amprenta de pe ele ca sa se dovedeasca ca au amprenta vanzatorului? Adica daca nu se gaseste o amprenta, eu raman cu banii pierduti?
1. poi nu va suparati, orice acuzatie se probeaza.
2. nimeni nu este obligat sa va apere patrimoniul. o minima gindire prudentiala v-ar fi determinat sa cereti ca livrarea sa se faca prin acel curier rapid care va permite desfacerea coletului cu continut declarat inainte de a da banii de pe recipisa.
Hai sa presupunem ca expeditorul este de buna credinta si ca furtul s-a produs pe parcursul livrarii? De unde stiti ca nu este asa?
pai in primul rand tre sante uiti la ratingul vanzatorului de la care ai cumparat marfa... daca are rating bun si mai multe tranzactii si nimeni nu sa plans de el inseamna ca ar putea fi probabilitatea sa chiar nu fie el... daca e cont nou creat cu rating mic sau 0 e probabilitatea sa fie chiar el... pai daca a facut afacerea pe numele lui dute la politie fa plangere e inselaciune .. si poate nu esti singuru inselat... poate a mai inselat prin aceeasi metoda... greseala ca nu l-ai tinut pe curier sa desfaci pachetu..
Cu un escroc trebuie sa te comporti exact ca si el! Ce va costa sa aduceti ca martori 1-2 persoane care sa spuna ca ati deschis pachetul in prezenta lor si ca inauntru erau acele greutati! Credeti
ca vanzatorul a avut martori cand a ambalat lap-topul?!
In orice caz,trebuie reclamat la politie pentru preintampinarea unui caz similar!Va doresc succes!!#-o

Alte discuții în legătură

Furt din colet expediat prin fancourier elisg elisg Buna ziua, Problema este referitoare la un Laptop furat dintr-un colet expediat din Romania in Germania prin firma Fancourier. Datele sunt ... (vezi toată discuția)
Înselãciune george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. Intampin o problema serioasa. Am luat o teapa pe net. Am schimbat prin curier cu un anumit, doua obiecte.eu am trimis ceva el altceva. El acum nu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune B3nassi B3nassi Salutare tuturor,am si eu o problema.am un cont pe un site de vanzari diverse nu dau numele pentru ca poate fi considerat spam,in urma cu cateva zile m-am ... (vezi toată discuția)