avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Salutare tuturor,am si eu o problema.am un cont pe un site de vanzari diverse nu dau numele pentru ca poate fi considerat spam,in urma cu cateva zile m-am inteles cu un individ pentru un schimb:eu ii ofer un htc diamond nou la cutie plus inca 2 milioane iar el imi ofera un laptop nou dupa cum scria in titlul anuntului,l-am sunat sa il intreb de starea produsului pe care urma sa il achizitionez,mi-a spus ca e nou adus din italia cu garantie internationala inca 12 luni,conditia a fost ca eu sa trimit primul coletul.l-am trimis prin posta l-a ridicat dupa cateva zile urmand sa imi trimita el laptopul,dupa o zi mi-a trimis laptopul prin fan curier cu ramburs 220 pt a ajunge mai repede,cand am desfacut coletul hardul era scos,il sun sa il intreb de ce este scos iar el mi-a spus ca l-a scos pentru ca sa ii puna windows,cand studiez mai atent laptopul era tot zgariat si cu carcasa sparta suruburile find rotunjite pentru ca eu sa nu il pot desface,am incercat sa il pornesc, s-a aprins beculetul ca e pornit dar nu imi afisa nimic pe ecran,am luat o masina de gaurit si am stricat capetele suruburilor pentru a putea desface capacul de la locul unde se introduce hardu,cand m-am uitat mai atent, si ventilatorul de la procesor ii lipsea ,desfac spatele laptopului pt o analiza mai amanuntita (tot cu masina de gaurit,in afara de surub nu am atins nimic ,nici macar plasticul) cand iau capacul jos am observat ca are 512 rami in loc de 2 gb cat era specificat in anunt si cred ca mai lipsea ceva de acolo,l-am sunat si nu mi-a mai raspuns,a doua zi am intrat pe mes si am vb cu el,m-a acuzat de faptul ca el a trimis laptopul in stare de functionare si eu i-am trimis o replica htc (mentionez ca am factura si garantia la mine care e pe numele unui prieten de familie)pe care el a vandut-o,am facut captura la toata conversatia dintre noi si o am pe calc.spre sfarsitul discutiei mi-a spus ca face rost de bani si recupereaza telefonul si il trimite inapoi urmand sa ii trimit eu laptopul.tin sa precizez ca are de ridicat rambursul de la fan curier pt ca am ridicat coletul vineri si am verificat pe net cu awb si nu a ridicat rambursul .am toate chitantele,ce e de facut ? cum imi pot recupera telefonul sau prejudiciul pentru ca e destul de mare.telefonul l-am luat de la vodafone 409 ron prelungire contract pe 2 ani (am factura si garantie),v-as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta cu cateva sfaturi.multumesc anticipat.nu am incredere in el deloc e un mincinos si jumatate

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:35, 2 Martie 2010
In masura in care puteti dovedi cu acte ,martori,expertize de evaluare a obiectelor ,eventual alte probatorii intelegerea dintre dvs si derularea acesteia,puteti formula plangere penala la politie pentru inselaciune sau sa il actionati injudecata, in civil, in pretentii.
Daca nu aveti martori,va fi dificil de dovedit aceasta situatie.
Eu cred ca acest "microb al credibilitatii,al increderii intr-o persoana necunoscuta,luat de pe internet sau de aiurea ar trebui sa fie vindecat.
Din nefericire pentru dvs.si aceasta este o lectie.

cand am desfacut pachetul fratele meu si inca 3 prieteni erau langa mine,ei m-au ajutat sa desfac laptopul,din cate am vazut pe acel site au m-ai fost persoane care au patit la fel cu acelasi user dar nu stiu cum sa i-am legatura cu ele,doar cu unul am vorbit care a comandat un patent multifunctional nou si a primit unul la mana a doua,nu i-a prea conventi dar a acceptat pana la urma situatia.conversatia de pe mess poate fi luata ca proba? sunt capturi are id ca si userul de pe acel site,captura este asfetl facuta incat sa se vada si id si conversatia,in aceasta conversatie recunoaste ca il cheama B.C.Iulian (adica numele la care i-am trimis coletul) si ca este posesorul id-ului.de asemenea nu stiu adresa daca este adevarta deoarce cand am cautat cu o harta online nu am dat de aceea strada.singura mea sansa e sa ii ia politia datele cand ridica rambursul.multumesc mult pentru raspunsuri
am uitat sa precizez.scria in titlul anuntului ca produsul este nou si cand am vb prima data a spus la fel,dar dupa ce am luat tzeapa,spune ca el de fapt mi-a zis ca e la mana a doua.pe acel site daca scriu sa caute produsul (numele produsului)il gaseste doar ca nu mai arata speciificatiile deoarce a licitat cu alt user sau alt user si a inchis licitati pt a primi calificativ favorabil.inca ceva,le-am zis aceasta problema si administratorilor siteului dar nu a primit nici un raspuns,nu imi vine sa cred ma asteptam sa nu trimit bine mesajul si deja sa ma suna ce sa mai trimita mail,pentru ca e o problema extrem de serioasa chestia asta si din pacate multi nu cunosc consecintele.apropo respectivul ce poate primi maxim si ce poate primi cel mai probabil daca dovedesc ca eu am dreptate.expertiza de evaluare unde mai pot face sau macar mai pot face acest lucru ?am fost si sunt extrem de dezamagit cand am vazut laptopul si chiar nu ma asteptam de la acest individ.oricum m-am invatat minte.multumesc mult de tot
Intr-adevar o serie dintre toate cele aratate de dvs.,pot folosi ca probe intr-o eventuala plangere sau intr-un eventual proces civil.
Depinde de avocatul pe care il angajati si de strategia de aparare pe care,impreuna,intelegeti sa o faceti.
Succes !
multumesc mult r.gabi pana la urma mi-a trimis telefonul,iar banii nu i-a ridicat de frica sa nu il ia politia (i-am zis ca am facut plangere la politie, dar nu am facut),o sa imi returneze banii cei de la curier urmand ca eu sa ii trimit epava de laptop inapoi cu ramburs cateva zeci de lei,bani cheltuiti de mine pe posta curier si alte prostii din cauza lui,oricum tzin toate dovezile pentru ca asta ar fi in stare sa faca plangere la politie si sa ma acuze de faptul ca nu i-am trimis hummerul inapoi si i-am trimis un laptop.am alte probleme pe cap acuma dar daca prin absurd mai dau peste un asemenea individ o sa-mi angajez 3 avocati nu unu si ii fac plangere si la femeia de servici de la politie

Alte discuții în legătură

Am primit teapa! skullkid skullkid Buna ziua! Am o problema si-anume: Am trimis cuiva o un bun de aprox 700 ron. Destinatarul trebuia sa imi trimita alt bun cam in aceeasi valoare dar... Eu am ... (vezi toată discuția)
Teapa cumparaturi online cristi8 cristi8 Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe ... (vezi toată discuția)
Am luat o "teapa" pe site-ul okazii, ce anume pot face pe cai legale? bogdanel71 bogdanel71 Buna ziua, as vrea sa va cer parerea legata de un lucru care mi s-a intamplat in urma unei tranzactii pe site-ul okazii.ro . Am licitat pentru o pereche de ... (vezi toată discuția)