avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Rezervarea postului aferent functiei publice in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Rezervarea postului aferent functiei publice in situatia CCC

BUNA ZIUA,
As dori si eu cateva opinii cu privire la situatia unei persoane aflate in CCC caruia i s-a desfiintat postul si i-a fost rezervat totusi un alt post in temeiul art. 96/3 din L188/1999. In cadrul aceleiasi institutii mai sunt si alte persoane carora li s-a desfiintat functia si sunt in perioada de preaviz. Cea din CCC se intoarce din concediu inainte de expirarea perioadei de preaviz a colegilor. In aceasta situatie managerii institutiei sunt de parere ca functia rezervata celei ce se intoarce din CCC ar trebui sa fie scoasa la concurs. Persoana pt care fusese rezervata poate participa la concurs dupa ce in prealabil i se da preaviz. #-o
Mie mi se pare ca se incalca flagrant dreptul persoanei aflate in CCC acela de a i se rezerva postul, dumneavoastra ce parere aveti. Cu multumiri anticipate, BT.
Cel mai recent răspuns: nickbrai , utilizator 07:32, 27 Septembrie 2011
Nu se poate spune prea mult decat daca se analizeaza concredt cazul. Regula in sistemul public este ca toate posturile se ocupa prin concurs.
Regula trebuie sa fie legala...
Rog respectuos argumente legale, pe care sa ma sprijin. Va supun atentiei art. 94 si urmat. din L188/1999, actualizata. Mii de multumiri.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
nickbrai, utilizator
va rog sa reveniti cu detalii concrete.Este vorba cumva de reorganizare a institutiei- Garda,Vama,Politie?Pentru fiecare institutie exista un regulament aprobat prin Ordin presedinte ANAF,respectiv minister.Exista totodata si un aviz ANFP pt. reorganizare...asa incat solutia nu poate fi conturata in lipsa unor mai multor detalii.
Multumesc pt sprijin. Nu este materializat dreptul ori protectia unor pers aflate in sit CCC, in astfel de ordine. Ma intereseaza sol corecta in raport cu preved L188. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in perioada concediului medical anatoma anatoma Ce se intampla cu functionarul public aflat in concediu medical atunci cand institutia se reorganizeaza si urmeaza sa se organizeze examen ,ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Redistribuire cristina 33 cristina 33 Cum se face redistribuirea intr-o functie de conducere? In ce conditii? Infiintezi un post si apoi redistrubui?Se face prin concurs sau daca ai detinut ... (vezi toată discuția)
Functie de conducere- reorganizare institutie andre_1996 andre_1996 In anul 2008 am ocupat prin concurs functia publica de conducere de director executiv. In septembrie 2008 noul primar ales a propus spre avizare la ANFP o noua ... (vezi toată discuția)