avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... redistribuire
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

redistribuire

Cum se face redistribuirea intr-o functie de conducere? In ce conditii?
Infiintezi un post si apoi redistrubui?Se face prin concurs sau daca ai detinut functia in trecut te poate pune primarul din oficiu in functie?
Cel mai recent răspuns: aspasia2010 , utilizator 18:54, 8 Noiembrie 2010
Redistribuirea se poate face numai pe posturi care exista si sunt vacante la data redistribuirii.
De regula, posturile de conducere vacante se ocupa prin concurs.
Daca vorbim si de restructurare si vi s-a desfiintat postul de conducere detinut, primarul poate dispune redistribuirea pe un alt post de conducere vacant, daca indepliniti conditiile legale pentru ocuparea acestuia.
Multumesc!:)
legea nr. 188/1999
" ART. 104
(1) Redistribuirea funcţionarilor publici se face de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, astfel:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice din aceeaşi localitate sau dintr-o localitate aflată la o distanţă de până la 50 km de localitatea de domiciliu;
b) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice din alt judeţ sau aflate la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu, la cererea funcţionarului public.
(2) Redistribuirea funcţionarilor publici se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi acelaşi grad profesional cu funcţia publică deţinută de funcţionarul public.
(3) Redistribuirea se poate face şi într-o funcţie publică inferioară vacantă, cu acordul scris al funcţionarului public.
(4) Redistribuirea într-o funcţie publică de conducere se face cu respectarea alin. (2) sau, după caz, a alin. (3) numai dacă funcţionarul public a îndeplinit atribuţii similare cu atribuţiile funcţiei publice de pe care se efectuează redistribuirea
(6) Redistribuirea funcţionarilor publici din corpul de rezervă se dispune prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.."
Cu alte cuvinte, redistribuirea se realizeaza numai pentru functionarii din corpul de rezerva al fct publici, si numai de catre ANFP. :)
Care este procedura ?
Se face adresa cu numele si prenumele persoanei care trebuie redistribuita in cadrul autoritatii respective?

Ma poate ajuta cineva??
redistribuirea se realizeaza numai pentru *functionarii din corpul de rezerva* al functionarilor publici, si numai *de catre ANFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redistribuire de pe un post vacant pe un alt post vacant nicholaescu nicholaescu sint redistribuit pe un post vacant temporar pe o perioada determinata .dupa incheierea perioadei pot fi redistribuit pe un alt post vacant de aceasta data ... (vezi toată discuția)
Redistribuire functionar klaudia772001 klaudia772001 Poate un f.p. trecut in rezerva avand functia publică de - consilier/principal/treapta 3/ gradatia 5 sa fie redistribuit pe un post temporar vacant de ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare ambii soti irinavasiliu irinavasiliu Intr-o Primarie, dupa desfasurarea concursului organizat pentru disponibilizari, a rezultat ca ambii soti din familie sunt concediati. Poate beneficia vreunul ... (vezi toată discuția)