avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - situatie mai deosebita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - situatie mai deosebita

Buna seara!
Apelez la dumneavoastra pentru a va ruga sa imi dati un sfat intr-o problema de succesiune. In linii mari, problema ar fi urmatoarea:
Mama mea si sora ei au detinut impreuna o suprafata de teren de 5,75 ha, primita de la parintii lor, pe acelasi titlu de proprietate. Sora ei a decedat acum 12 ani si a dorit sa ii lase mamei partea sa din mostenire, numai ca nu s-a facut un act in acest sens. Sotul ei a decedat acum 8 ani, iar fiica inaintea lor. Au mai avut 2 surori si un frate, au decedat si acestia, la fel si majoritatea copiilor lor.
Eu, fiind unica mostenitoare a mamei mele, care a decedat si ea acum o luna, incerc sa ies din indiviziune si sa vand suprafata care imi revine.
Nici verii mei, nici fratii unchiului meu nu au avut vreodata pretentii asupra terenului, pentru ca fie au primit suprafetele lor separate, fie apartament, masina, alte bunuri din mostenire. De pamant m-am ocupat doar eu, m-am ocupat de acte, am platit impozit si tot ce a fost nevoie. Ei au spus mereu ca nu sunt interesati si ca ar trebui sa imi ramana mie.
Va rog sa imi dati un sfat. Cum ar trebui sa procedez pentru a avea un titlu de proprietate pe numele meu si a putea beneficia de pamantul respectiv?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CrinaV5 , utilizator 13:34, 3 Octombrie 2013
daca reusiti sa adunati pe ceilalti succesibili si sa fie de acord faceti la notar actele necesare. daca nu, va trebui sa consultati un avocat cu toate actele pe care le aveti la dvs.
Se face succesiunea si fiecare poate renunta la cota lor parte in favoarea dvs si apoi notarul va face certificatul de mostenitor pe acel teren si cu acel act va inregistrati la anaf,cartea funciara terenul.
justice86 a scris:

Se face succesiunea si fiecare poate renunta la cota lor parte in favoarea dvs si apoi notarul va face certificatul de mostenitor pe acel teren si cu acel act va inregistrati la anaf,cartea funciara terenul.


Cand spuneti ca se face succesiunea, la ce anume va referiti? Unul dintre notarii pe care i-am consultat mi-a recomandat sa fac succesiunea dupa matusa mea care apare pe titlul de proprietate si apoi dupa toate celelalte persoane decedate. Asa ceva mi se pare insa destul de greu de realizat, mai ales ca este vorba de suprafete mici. Multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri!
Din cate stiu, fratii unchiului meu au mai facut o dezbatere dupa decesul acestuia, pentru alte bunuri. Rezultatele de atunci vor fi luate in calcul in vreun fel sau altul in cazul meu?
buna. EU ma lovesc de aceeasi problema. Teoretic, mostenitorii in viata ar trebui sa se uneasca la acelasi notar si sa dezbata toate bunurile defunctilor fara a mai face succesiune pt fiecare in parte. Sa vedem pareri pro sau contra.

Alte discuții în legătură

Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)