avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pamant bunicul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pamant bunicul

Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate .
Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 frati,inclusiv mama mea casa parinteasca si pamantul afetent casei.Cu legea din 1991 mama a facut impreuna cu fratii cerere si li s-au dat 6 ha pe un titlu de proprietate unde erau trecuti toti 3 mostenitorii.In 1996 mama a decedat .
In 2005 unchiul meu a cerut in instanta pe baza actelor de la arhiva nationala recuperarea intregului pamant al bunicului meu.Castigand in instanta s-a emis titlu de proprietate pe numele dansului.
Mentionez ca aceste pamanturi au fost al bunicului meu si nu s-a facut succesiunea pe pamnturi dupa acesta .
As dori sa stiu cum pot deschide mostenirea dupa bunicul pe aceste pamanturi?
Ce acte sunt necesare pentru ca practic eu nu pot spune masa succesorala a mamei ca sa am certificat de mostenitor dupa mama ?
Mama ar avea parte si la celelalte pamanturi din 2005 ,luate ulterior decesului ei sau doar cele 2 ha care a apucat fiind in viata sa le ia?
Am inteles ca pe cele 2 ha nu le pot vinde deoarece nu s-a facut succesiunea pe pamant chiar daca s=a dat acel titlu de proprietate si apoi trebuie facuta iesirea din indiviziune.
Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2016
slivneanu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:04, 14 Octombrie 2016
Buna ziua,
va trebui sa dezbateti un supliment la masa succesorala a bunicilor in care sa se imparta atat cele 6 ha cat si ce a primit unchiul ulterior daca acel pamant a fost al bunicilor si nu din alte surse.
Tot pamantul se imparte in 3 dumneavoastra venind in locul mamei prin reprezentare.
Daca nu va intelegeti sa mergeti la notar atunci va trebui sa va adresati judecatoriei pe raza careia se afla terenurile.
Va trebui sa dem,onstrati ca sunteti descendent al bunicului si va trebui sa solicitati, daca nu aveti, adeverinte din care sa reiasa TOATA suprafata de teren ce vine de la bunici.
Acte de deces, de casatorie si altele asemenea care sa dovedeasca cine sunt fostii proprietari, descendentii, etc.
Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)