avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - situatie mai deosebita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - situatie mai deosebita

Buna seara!
Apelez la dumneavoastra pentru a va ruga sa imi dati un sfat intr-o problema de succesiune. In linii mari, problema ar fi urmatoarea:
Mama mea si sora ei au detinut impreuna o suprafata de teren de 5,75 ha, primita de la parintii lor, pe acelasi titlu de proprietate. Sora ei a decedat acum 12 ani si a dorit sa ii lase mamei partea sa din mostenire, numai ca nu s-a facut un act in acest sens. Sotul ei a decedat acum 8 ani, iar fiica inaintea lor. Au mai avut 2 surori si un frate, au decedat si acestia, la fel si majoritatea copiilor lor.
Eu, fiind unica mostenitoare a mamei mele, care a decedat si ea acum o luna, incerc sa ies din indiviziune si sa vand suprafata care imi revine.
Nici verii mei, nici fratii unchiului meu nu au avut vreodata pretentii asupra terenului, pentru ca fie au primit suprafetele lor separate, fie apartament, masina, alte bunuri din mostenire. De pamant m-am ocupat doar eu, m-am ocupat de acte, am platit impozit si tot ce a fost nevoie. Ei au spus mereu ca nu sunt interesati si ca ar trebui sa imi ramana mie.
Va rog sa imi dati un sfat. Cum ar trebui sa procedez pentru a avea un titlu de proprietate pe numele meu si a putea beneficia de pamantul respectiv?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CrinaV5 , utilizator 13:34, 3 Octombrie 2013
Imi puteti raspunde, va rog, si la ultimele 2 intrebari? Multumesc!
daca exista deja certificate de mostenitor vor fi luate in seama in ceea ce priveste cota ideala a fiecarui mostenitor
DVS platind taxe pt terenul respectiv, ati acceptat deja in mod tacit -spune legiuitorul. trebuie doar sa mereti la notar si sa rezolvati restul.tot el va da si solutia, care ar putea diferi De LA unul LA altul.
haideti sa gandim simplu : daca va intelegeti cu toti mergeti la notar daca nu la avocat.
vladfesan a scris:

haideti sa gandim simplu : daca va intelegeti cu toti mergeti la notar daca nu la avocat.


Asa este, insa notarul imi solicita foarte multe documente, certificate de nastere/casatorie/deces si asa mai departe. Documente pe care eu nu am cum sa le obtin, dat fiind ca unele persoane au decedat chiar si prin Statele Unite... In acest caz, avocatul este cea mai buna solutie?
Mai am o nelamurire: la notar, dezbaterea se face la ultimul domiciliu al decedatului. In cazul instantei pot sa deschid procesul si in alt oras?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)