avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenuri extravilan mostenite pentru care se cere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune

Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior.
Tata a decedat in noiembrie 2011.
Prin testament , tata ( care mai are un frate inviata) a mostenit o suprafete de teren de la bunicii paterni , pentru care i s-a emis titlu de proprietate cu tricolor , pe numele sau , si alta suprafata de teren de la matusa sa , in baza testamentului lasat de aceasta . De aceasta data titlul de proprietate a fost emis pe numele matusii , desi terenul fusese revendiacat de tata.
Dupa decessul tatalui meu am mers la notar cu actele si testamentele pe care le aveam . Notarul a emis certificat de mostenitor , incluzand aceste suprafete in masa succesorala.
Desi in timpul vietii tatalui meu , fratele sau nu a emis pretentii cu privire la aceste suprafete de teren , acum sustine ca trebuie sa le impartim , desi s-au regasit in masa succesorala a tatalui meu , fapt constatat de notar pe baza actelor existente: testamente , certificat mostenitor.
Ce sanse are unchiul in conditiile in care nu a cerut partaj in timpul vietii tatalui meu ,in contradictoriu cu acesta ? Precizez ca dupa decesul tatalui am renuntat in favoarea unchiului la jumatatea care s-ar fi cuvenit tatalui dintr-o casa de locuit si o alta suprafata de teren ( ramase de la parintii celor doi frati) pentru care , de altfel a si platit impozit la bugetul local , tatal meu platind pentru ce era al lui.
Va multumesc pentru sfaturi si opinii!
Cel mai recent răspuns: anddaria , utilizator 23:10, 4 Decembrie 2012
Daca nu ati fi cedat unchiului dvs. jumatate din casa si teren in calitatea sa de mostenitor puteati solicita sa fie declarat renuntator pentru ca nu a acceptat succesiunea in termen. Prin aceste acte ale dvs. l-ati declarat mostenitor acceptant astfel ca solutia in prezent este succesiunea bunicului si parrtajul. Unchiul este mostenitor rezervatar chiar in prezenta testamentului el are dreptul la mostenire .Veti prezenta instantei testamentul si i se va reduce cota.Veti aduce la masa succesorala si bunurile primite de unchiul de la dvs. Angajati avocat.
Fratele in viata al defunctului are drept la mostenirea lasata de matusa sa , in conditiile in care matusa a lasat prin testament toate bunurile sale celuilalt frate( decedat) , pentru ca a ingrijit-o ?Am in vedere numai suprafata de teren extravilan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Renuntare masa succesorala vs testament gratiand gratiand As avea nevoie de un sfat. In 1997 tatal meu a facut succesiunea dupa mama sa (bunica mea)decedata in acelasi an, masa succesorala constand intr-un apartament. ... (vezi toată discuția)