avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate @lexandra

Activitate @lexandra

Discuție sumal
buna seara,
va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o problema. O firma de constructii care cumpara cherestea pentru consum trebuie sa se depuna ceva declaratii speciale pentru masa lemnoasa,Sumal??? Mentionez ca s-au cumparat aprox. 3mc care se folosesc ca si mat.de constructii la una dintre lucrari.
Va multumesc!
Va multumesc mult pentru ajutor!!!Acum am reusit sa inteleg si eu ce am de facut.

Cu respect,
Alexandra
Din cate stiu eu poti sa te angajezi in ii-ul propriu,doar la PFA nu te poti angaja si nici nu poti avea angajati.Nu stiu insa daca poti sa lucrezi si cu jumatate de norma si ce se intampla cu contributiile???
Am si eu cateva nelamuriri in legatura cu II-urile:
1.Am inteles ca platesc impozit 16% pe venitul net dar nu inteleg daca platesc contributii .0.5 somaj,10.5 cas si 5.5 sanatate daca sunt titlarul unei Intrprinderi Individuala fara angajati?
2.dar daca ma angajez in cadrul II-ului al carui titular sunt?platesc contrib.mai sus mentionate la salar brut si 16 % la venit net???
3.dar daca sunt angajat la o alta societate cu 4 ore si ma angajez si la II al carei titualr sunt ce mai platesc???
va multumesc mult!