Multumesc foarte mult! Prin urmare raman la prima mea varianta si anume contract de V.C. si cum spuneti dvs cu drept de abitatie viager. Varianta cu testamentul apartine sotului meu, el spunand ca se poate schimba oricand in situatia in care s-ar presupune ca nepotul, influentat ,ar putea avea comportament nedemn in ceea ce ma priveste. ( ca ex: parintii lui ,adica fratele si cumnata ,au fost in stare ,cu tertipuri ,sa se foloseasca de boala si moartea fetitei lor pt a lua bani din stanga si din dreapta pt a-i folosi apoi pt interesele lor personale fara sa gandeasca macar ca totusi le-a ramas un copil minunat de care sa se ocupe). Dar riscuri exista ....
Ultima varianta a mesajului dvs ar fi ,dupa parerea mea, o utopie. Din experienta dvs stiti bine la ce ma refer: daca sange din sangele tau te loveste la ce te poti astepta de la altii.
Va doresc tuturor toate cele bune!
Aceasta este doar o dorinta a mea. Dupa ce moare omul nu mai are importanta, nu... Celelalte descrise mai sus sunt o problema pe care nu stiu cum sa o descurc. Nu as vrea ca nepotelul sa ramana pe drumuri lucrul pe care din pacate parintii sai l-ar putea face oricand.
Buna seara. Va rog respectuos sa ma ajutati in a-mi clarifica o situatie: posed in tara o casa . deoarece nu am copii as dori sa o las nepotelului meu ( 10 ani) dar sa intre in posesia ei dupa decesul meu. As dori ca aceasta casa sa nu poata fi vanduta nici dupa aceea ci sa o foloseasca doar el. Parintii lui sunt divortati iar relatia mea cu fratele nu este buna. Va intreb: daca decesul meu ar surveni inainte ca nepotelul sa implineasca 18 ani , fratele ar avea dreptul sa faca ce vrea cu casa?. Nu as vrea sa beneficieze fratele de nimic ( dar cumnata in acest caz chiar daca sunt divortati?) Sotul imi spune sa fac testament dar din cate observ nu este tocmai bun. Multumesc .