avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate mbalasfi

Activitate mbalasfi

Răspuns la discuția Accident rutier
In momentul in care eu am pus frina aproape depasisem camionul dar fiind si eu cu duba si incarcat mi-am dat seama ca si daca as fi accelerat nu aveam timp sa termin depasirea. Sa ma bag in dreapta nu puteam risca deoarece o lovitura in colt (dreapta-spate) asa cum venea camionul se putea solda cu rasturnari sa aruncaturi de pe carosabil. In stinga nu puteam iesii deoarece era un sant de vreo 2m lat de 4.
Ca sa fiu mai explicit conduceam o duba peugeot boxer an 2003(60.000km parcursi). Incarcatura a fost nominala si viteza de aproximativ 90 km/h. Dupa studii elaborate s-a demonstrat faptul ca din momentul aparitiei unui obstacol pina la actiunea omului se pierde aproximativ 1.5s, pina autovehicolul intra in modul frinare(se blocheaza rotile) inca cel putin o secunda deci la viteza de 90km/h cele doua 2.5 secunde reprezinta inca 62m. Parcarea benzinariei de unde a iesit coparticipantul la accident era mascata de tufe inalte de 3m si ieseau dintrun sant la aceeasi adincime. Carnea de pe cauciucuri s-a mincat pina la tresa(2,5cm) in timpul mersul frinat.
Si eu am avut parte de un accident in felul urmator: am intrat in depasire pe linie discontinua cu aproximativ 150m de la inceputul unei linii continue nesemnalizate din fata unei benzinarii. In timp ce eram in depasire din parcarea benzinariei a iesit unul fara sa se asigure. Ne avind loc sa efectuez depasirea am pus frina(65m). Coliziunea a avut loc pe zona liniei continue la 10m de la inceputul ei. Este depasire interzisa sau nu? Cine este de vina?