avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier

Am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni.
Are urmatorul diagnostic : traumatism cranio cerebral minor , grad 0 , prin accident rutier, cu plaga frontala dreapta cu hematom , fractura nazala fara deplasare. Persoana a avut 2 zile de internare in spital ( dar nu a stat nici un moment in spital si a plecat acasa).
Intrebare : Cate zile de ingrijiri medicale poate primi de la IML?
La ce articol penal din Codul Penal se poate incadra fapta?
Cel mai recent răspuns: mbalasfi , utilizator 18:28, 27 Februarie 2006
cred ca este art.184 alin1 cod penal.
acest articol se incadreaza la plangerile directe. asa ca atentie, trebuie sa cooperezi cu victima. in sensul de a te interesesa permanent de starea sanatatii, daca are necesitati materiale. trebuie martori si chitante pentru orice fapt.
Este greu de crezut ca va primi mai mult de 5-6 zile ingrijiri medicale, dar nu se stie niciodata ce surprize poate oferi IML, asa ca achiesez la parerea lui Talida.
Si eu am avut parte de un accident in felul urmator: am intrat in depasire pe linie discontinua cu aproximativ 150m de la inceputul unei linii continue nesemnalizate din fata unei benzinarii. In timp ce eram in depasire din parcarea benzinariei a iesit unul fara sa se asigure. Ne avind loc sa efectuez depasirea am pus frina(65m). Coliziunea a avut loc pe zona liniei continue la 10m de la inceputul ei. Este depasire interzisa sau nu? Cine este de vina?
Se intelege ca, daca frana dumneavoastra a fost masurata si are o lungime de 65 de metrii, din cei 10 cu care a-ti "intrat" pe dunga continua scazandu-se lungimea rezulta ca a-ti initiat depasirea la cu 55 de metrii inaintea aparitiei dungii continue. Ma intreb insa, la 65 de metrii de franare, raportati la dimensiunea cauciucurilor si un posibil carosabil uscat... Ce viteza aveati in acel moment?
In ceea ce prveste accidentul cu victima... stai linistit daca are sub 10 zile de ingrijiri medicale... poti dormi in patul tau. Eu am fost lovit de un individ care nu a acordat prioritate cu victima 7 zile si trag si acum de el... Am incredere insa ca in penal sau civil va raspunde cumva...

Alte discuții în legătură

Un accident cu vatamare corporala poate sa ramana fara urmari pentru cel vinovat? ionelushh ionelushh daca un sofer accidenteaza un copil....si-l baca in spital (piciorul rupt) nu s-a facut dosar ,nu i s-a supendat permisul...si nici macar o amenda nu a ... (vezi toată discuția)
Accident auto flokeke flokeke am fost implicat intrun accident auto.am avut 28 de metri de urme de franare pe partea stanga si 8 metri de franare pe ambele roti.cum pot afla ce viteza am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bechet-calafat alexflav alexflav va rog a-mi raspunde la o intrebare in legatura cu un accident soldat acum 1 an si jum ,in cercetare inca! evenimentul s a petrecut pe banda mea de mers lucru ... (vezi toată discuția)