avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier bechet-calafat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier bechet-calafat

va rog a-mi raspunde la o intrebare in legatura cu un accident soldat acum 1 an si jum ,in cercetare inca! evenimentul s a petrecut pe banda mea de mers lucru mentinat si in raportul de experiza ,numai ca in acelasi raport se mentioneaza si faptul ca eu circulam cu 129 km la h si in momentul impactului 107 ,dar fara urma de franare ceea ce am mentionat si in declaratie ca nu am franat doar am iesit dupa carosabil cu roata dreapta incercand sa evit. expertul spune acelasi lucru ca si mine ,ca nu exista urma de franare ca ies de pe carosabil cu roata dreapta si ca daca m-as fi deplasat cu viteza (90km /h) respectiva sectorului de drum puteam evita.(asta denota culpa comuna), akm eu intreb cum putea stabili el viteza cat timp nu am franat (doar din energia cinetica ,nu are cum) si ca daca ma deplasam cu 90 puteam evita. o alta intrebare in urma evenimentului am avut 10zile spitalizare si 45-50zile ingrijiri am depus certificatul si biletul de iesire dar nu am facut plangere sa cer despagubirii , se mai poate face akm? va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
alexflav, utilizator
diferența intre 90 Km/h si 129 Km/h este cea intre 25 m/s si 35.8 m/s, adică aveați timp de reacție si spațiu de manevra. în secunda din înaintea impactului ati fi avut 10 metri mai putin rulați.
Pe de alta parte , in raportul de expertiza ar trebui sa gasiti calculele specialistului , eventual , raportate la constatarile organelor de politie de la accident si la cele proprii care au dus la concluzia aratata de dvs. in lucrare.
Cititi-l mai in detaliu !
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
eu va intreb pe d-vst cum a scazut de la 129 la 107 fara frana? asta nu o explica nimeni!!
eu va intreb pe d-vst cum a scazut de la 129 la 107 fara frana? asta nu o explica nimeni!! distanta fiind de 8m ,mentioneaza expertul in calc sale
In mod sincer numai un expert , dupa ce consulta raportul de expertiza poate sa va dea un raspuns documentat si la obiect.
Puteti angaja sau solicita sprijinul unui expert -parte de pe lista de experti ai MJ.
Pe de alta parte , la orice raport de expertiza se pot formula obiectiuni expertului desemnat sau se poate solicita efectuarea unei noi expertize.
Pentru formularea unor obiectiuni sau pentru stabilirea obiectivelor unei noi expertize , este recomandabil ajutorul dat de un specialist(expert tehnic)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Distanța de frânare la un autovehicul este influențată de anvelopele de iarnă, pe timp de vară? florinneg florinneg Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident soldat doar cu pagube materiale, conducand masina institutiei, in interes de serviciu. Mai exact, aflandu-ma ... (vezi toată discuția)