avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate Tina86

Activitate Tina86

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
andreeas1 a scris:

linkul postat e cel valabil pentru 2012 este hotararea de anul trecut modificata ;) intra pe unbr.ro in partea stanga la sectiunea primire in profesie si ai sa te convingi ;) sunt necesare 70 de puncte pentru a trece in etapa a 2-a :).

Multumesc frumos pt lamurire :D Nu mai eram sigura :))
al3x82 a scris:

- Hotărârea nr. 04/2011, republicată, conform art. III din Hotărârea nr. 357/03.03.2012 pentru modificarea şi completarea Regulamentului – cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor - INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesie a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice
Eu credo ça sunt modificari aduse si link-ul postat o sa fie valabil si pentru examenul din toamna

Salut. Am si eu o nelamurire. Anul trecut stiu ca la proba grila trebuia un punctaj minim de 70 de puncte pentru a fi admis. Stiti cumva daca anul asta e la fel? Parca am citit undeva ca trebuie minim 80 de puncte, dar nu imi aduc bine aminte. Ma gandesc ca poate fac o confuzie.. :">
andreeas1 a scris:

Tina86 a scris:

ralucaSM a scris:

Tina86 a scris:

Buna tuturor. Am citit cu atentie comentariile voastre legate de hotararea nr 357 din 3 martie 2012. ADineauri am vazut insa urmatorul articol: [ link extern ] ?

Ce anume ai atasat? ca mie imi apare ca e pagina inexistenta? Mai trimite o data link-ul!

Intr-adevar, imi cer scuze, nu mergea linkul atasat, desi cand l-am pus la mine s-a deschis atunci. Uite din nou: [ link extern ] ..

tot nu functioneaza link-ul

Off,la mine a mers. Imi cer scuze din nou, nu stiu de ce. Cand dai click pe link in dreapta nu iti apare o lista cu diverse titluri? Primul titlul ar trebui sa fie acesta cu intrarea in vigoare a NCPC. Vad ca l-a citat si andreeas1. Eu am reusit sa-l deschid.
boboc a scris:

Da ai avut intuitie buna, munca in domeniul juridic :magic:

marciuc a scris:

boboc a scris:

Eu am absolvit cu cativa ani in urma asa ca partea cu repetatul se aplica insa e relativa :( :coffee: oricum nu as reusi sa stau doar la masa de lectura- pauze si reluare :yes:

andreeas1 a scris:

Miff sigur ai timp daca te reapuci de invatat, timp e destul mai ales daca ai trecut prin materie de cateva ori. mult spor!

boboc, (pt absolventii din anii trecuti) cum ai facut sa tii proaspata materia ?ai lucrat in domeniul juridic si astfel ai practicat ce ai invatat sau acum reiei materia?????

Ai fost inspirata ca ai lucrat in domeniu. Si eu am terminat acum 2 ani, dar nu m-am apucat sa lucrez. Credeti ca am timp pana la examen sa cuprind toata materia? Stiu ca e o intrebare cam... :D Sunt doar putin stresata. Nu imi este total uitata (am mai incercat o data la magistratura,dar n-a fost sa fie)... Apropo, voi ce parere aveti de examenul grila de anul trecut?
O zi buna in continuare si spor!
ralucaSM a scris:

Tina86 a scris:

Buna tuturor. Am citit cu atentie comentariile voastre legate de hotararea nr 357 din 3 martie 2012. ADineauri am vazut insa urmatorul articol: [ link extern ] ?

Ce anume ai atasat? ca mie imi apare ca e pagina inexistenta? Mai trimite o data link-ul!

Intr-adevar, imi cer scuze, nu mergea linkul atasat, desi cand l-am pus la mine s-a deschis atunci. Uite din nou: [ link extern ] ..

luiza2008 a scris:

Melidna12 a scris:

Buna ziua!
Am incercat sa citesc toate mesajele postate in acest subiect dar probabil nu am fost destul de atenta cand a fost vorba despre cartile din care invatati pentru examenul de intrare in profesia de avocat (2012). Cautand pe internet am gasit tot felul de pachete de carti si sinteze si as vrea sa stiu ce parere aveti despre ele. Are rost sa le cumpar sau exista si variante mai bune? Linkul unde am gasit cartile:
[ link extern ]

Va multumesc!

Buna!
Acestea sunt cartile dupa care invat eu:

Drept procesual civil
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II
2. Gabriel Boroi, V.M. Ciobanu,Traian Cornel Briciu - Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia a V-a

Drept penal
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Drept penal. Partea generala. Partea speciala.

Drept procesual penal
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Procedura penala. Partea generala. Partea speciala

Drept civil
1. Curs de drept civil. Partea generala - Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu
2. Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil - Partea generala, drepturi reale, obligatii, contracte, succesiuni - Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu
3. Drept civil. Persoanele in reglementarea noului Cod civil - Ovidiu Ungureanu, Cornelia Munteanu
4. Curs de Drept civil. Succesiuni conform Noului Cod civil - Liviu Stanciulescu

Aceste carti cu sinteze nu mi se par o alegere prea buna (din mai multe motive),insa fiecare face cum considera. :)

Multumim frumos pt lista. As avea si eu o intrebare,totusi. La procedura penala, cartea domnului Anastasiu Crisu - Drept Procesual Penal (editia a 3-a 2011 revizuita si actualizata), cum vi se pare? Eu m-am apucat sa invat intai la procedura penala dupa aceasta carte si mi se pare buna, cuprinde toata materia si mi se pare destul de bine structurata, dar as vrea totusi sa aflu si cateva dintre parerile voastre.
O seara frumoasa tuturor! :)
Misha80 a scris:

Tina86 a scris:

[ link extern ]
"Noul Cod de procedura civilă intră în vigoare la 1 iunie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu." (postat joi 5 ianuarie 2012).
Repet ca citisem un articol si de la Curierul Judiciar acum ceva timp. Oricum, acelasi lucru este spus pe mai multe siteuri, si de la Mediafax etc.. Deci... ce parere aveti? Credeti ca sunt sanse ca NCPC sa intre in materia pt examen? Partea proasta e ca eu nici nu prea am vazut manuale in conformitate cu NCPC. Am vazut doar un singur volum dintr-un tratat (initial erau doua volume,dar al doilea nu se stie ce e cu el..), un autor nu prea cunoscut... in rest...

Bine v-am regăsit! Este puțin probabil ca Noul Cod de procedură civilă să intre în tematica de examen! Eu am ceva îndoieli în ce privește și Noul Cod civil. Am argumentele mele. În plus, se pare că INM-ul va organiza o întâlnire cu decanii tuturor facultăților de drept acreditate, tocmai pentru a-i consulta cu privire la introducerea in tematica examenelor viitoare a noilor coduri. Eu mențin traiectoria propusă: învăț la penal și procedură penala, urmează procedura civilă și la sfârșit civilul. Materiale nu sunt nici pentru civil, însă având în vedere că în tematică nu se recomandă autori, ci legislație eu voi studia Noul Cod civil, de va intra în tematică articol cu articol. Nu poți da la examen chestiuni controversate, când nici tu ca examinator și ca practician nu ești lămurit și faci eforturi în aplica Noul Cod civil. Urmăream conferințele pe tema Noului Cod civil, și am sesizat că însuși domnul Boroi, autor consacrat în domeniu avea unele nelămuriri cu privire la anumite instituții. Eu vă doresc mult spor și așteptăm alte păreri!

Cred ca cel mai bine este sa incepem cu procedura penala si penalul,cum ai zis si tu, si sa vedem mai incolo daca se mai clarifica situatia cu dr civil si dr proc.civ. Intr-adevar, situatia cu intrarea in vigoare a NCC este destul de controversata, e normal, dar avand in vedere ca a intrat in vigoare din 2011, nu cred ca admiterea sa fie din vechiul cod, ca apoi sa trebuiasca sa invatam tot dupa NCC. Manuale din cate am vazut, exista. Au fost enumerate si de cativa dintre voi, mai sus. Sunt vreo doua de la dl Boroi, unul cu Partea generala (fara persoane) si urmeaza sa apara si Institutiile de dr civil. Exista un alt manual cuPersoanele de la Ovidia Ungureanu. In legatura cu Procedura Civila, si eu ma gandesc ca ar fi prea brusc sa intre in materie NCPC, doar cu cateva luni inainte de examen, dar daca se incadreaza in regulamentul Baroului ca data de aparitie (inainte de iulie 2012)... nu stiu ce sa zic... Eu,personal, sunt de parere ca programa (bibliografia) ar trebui sa apara mult mai devreme fata de anii anteriori (cand nu au fost modificari majore, programele erau asemanatoare in fiecare an), tinand cont de modificarile care s-au facut, la drept civil si la drept procesual civil. Probabil prin iulie, august vom afla si noi cu certitudine care e bibliografia pt Drept Civil si Drept Proc. Civil :slap:
[ link extern ]
"Noul Cod de procedura civilă intră în vigoare la 1 iunie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu." (postat joi 5 ianuarie 2012).
Repet ca citisem un articol si de la Curierul Judiciar acum ceva timp. Oricum, acelasi lucru este spus pe mai multe siteuri, si de la Mediafax etc.. Deci... ce parere aveti? Credeti ca sunt sanse ca NCPC sa intre in materia pt examen? Partea proasta e ca eu nici nu prea am vazut manuale in conformitate cu NCPC. Am vazut doar un singur volum dintr-un tratat (initial erau doua volume,dar al doilea nu se stie ce e cu el..), un autor nu prea cunoscut... in rest...
Sergiu_Ghita a scris:

Tina86 a scris:

Salut din nou! V-am intrebat intr-un post acum ceva timp ce parere aveti despre noul cod de procedura civila, daca ar putea sa intre in materia pentru examen si majoritatea ati raspuns ca nu credeti ca intra, avand in vedere ca nu sunt nici manuale etc.. Ce ma sperie pe mine e faptul ca NCPC va intra in vigoare la data de 1 iunie 2012, iar la fiecare bibliografie publicata de Unbr se mentioneaza urmatorul lucru "Lucrările de specialitate sau orice altă documentaţie, consultate în vederea pregătirii pentru examen, se vor aduce la zi, în raport cu modificările legislative intrate în vigoare până la data de 01.07.20**" (indiferent de an, intotdeauna s-a specificat ca intra materia in vigoare pana la acea data. Eu personal nici nu stiu ce sa mai fac cu procedura civila, daca sa ma apuc de acum (asa as fi preferat) dupa manualele din 2011, sau sa astept pana in vara sa vedem care e treaba cu programa.

Daca ai reusit sa parcurgi si sa inveti impecabil celelalte 4 materii ce fac obiectul examenului, n-ai decat sa incepi procedura noua si veche in acelasi timp. Gandeste-te bine cum vrei sa-ti imparti timpul si efortul.

Mai mult decat atat, cand se anunta tematica si bilbiografia? Cu o zi inainte de examen? (Nu, din cate stiu eu cu cel putin o luna de zile inainte) Sau poate ai suficient timp sa inveti modificarile aduse de NCPC, avand la baza CPC pe care l-ai invatat deja.

Edit: Sa inveti NCPC, ca apoi sa afli ca dai din VCPC, apoi sa revii sa inveti VCPC, ca apoi dupa examen sa inveti NCPC la loc... + De unde stii cum o sa arate NCPC cand va intra in vigoare, oare nu va fi modificat cum a fost modificat NCC prin 71/2011? - de mentionat ca nu au fost 2-3 articole modificate. Stii cu absoluta certitudine ca pe 1 iunie 2012 va intra in vigoare?

Nu am de gand sa invat si VCPC si NCPC! E ilogic, cine vrea sa faca asa ceva? Nu asta am vrut sa subliniez in comentariul meu. Am intrebat daca mai are cineva idee de NCPC, daca va intra in vigoare la 1 iunie 2012, ca nu cumva sa intre si in materia pt examen, deoarece eu ma gandeam sa incep acum cu procedura civila (dupa CPC in vigoare) fiindca o stapanesc mai putin... Si bineinteles ca vreau sa imi las timp si pentru recapitulare (si nu cateva zile doar ca sa rasfoiesc mii de pagini) Tematica se anunta in luna iulie a fiecarui an, de aceea se specifica faptul ca in materia pt examen vor intra toate modificarile aduse pana la data de 1 iulie a anului respectiv. Deci, in cazul in care intra in vigoare la 1 iunie, si 1 iunie este inainte de 1 iulie, practic se incadreaza exact in regulamentul lor. Cred ca cel mai bine voi intreba un avocat sa vedem ce raspuns imi da in legatura cu NCPC.
Sunt curioasa voi cam cand v-ati programat Procedura Civila, ca Dreptul Civil l-am lamurit (Noul Cod Civil+manualele dl Boroi in conformitate cu Noul Cod).

"Edit: Sa inveti NCPC, ca apoi sa afli ca dai din VCPC, apoi sa revii sa inveti VCPC, ca apoi dupa examen sa inveti NCPC la loc... + De unde stii cum o sa arate NCPC cand va intra in vigoare, oare nu va fi modificat cum a fost modificat NCC prin 71/2011? - de mentionat ca nu au fost 2-3 articole modificate. Stii cu absoluta certitudine ca pe 1 iunie 2012 va intra in vigoare?" Scuze, dar nu inteleg unde vrei sa ajungi. Din punctul meu de vedere, problema este faptul ca toata lumea (banuiesc) ca invata dupa codul actual, dar daca in iulie ne trezim ca de fapt trebuie sa invatam dupa Noul Cod (in cazul in care ar intra in vigoare)? Eu personal am citit un articol de la Curierul Judiciar cum ca intra in vigoare la 1 iunie 2012.Acum daca scriu prostii,nu am de unde sa stiu (momentan).
Asta era intrebarea, de fapt, era mai mult o cerere a unui sfat: sa ma apuc acum de Proc Civ (dupa codul actual), sau sa o las mai in apropiere de publicarea regulamentului? Ca oricum, la Drept Penal si DPP nu vad ce mari schimbari ar putea fi fata de anul trecut.