Spuneti-mi va rog, o firma a fost trimisa in insolventa de anaf.Firma nu mai functiona din 2013, dar nici nu a depus de atunci nicio declaratie la fisc , nici notificari pe nicaieri,pur si simplu a inchis usa si a plecat.Acum administratorul s-a trezit acasa cu o citatie ca este in proces cu anaful (care probabil trimisese hartii pe la sediu, dar pe administrator nimeni nu l-a anuntat, el de fapt, fiind asa cum se poarta, administrator cu numele,nestiind in ce se baga),firma avand calitatea de debitor si anaful,parte in proces ca creditor..Dupa ce mama administratorului a primit hartia, a dus la anaf toate actele ce le-a gasit , pentru control, fiul ei, administratorul fiind plecat peste mari si tari.Mentionez ca a aflat ca s-au strans amenzi in jur de 200 000lei i s-a spus, administratorul sustine ca pana la 2013 nu avea datorii la stat, doar la furnizori, vreo 80000 lei.
Rugamintea mea ar fi daca puteti sa-mi spuneti :1)ce risca administratorul, el neavand venituri sau proprietati , 2)daca credeti ca s-ar putea gasi o solutie pentru anularea acestor amenzi si 3)daca credeti ca este imperios necesar sa se prezinte macar la ultimul proces care este in mai si vad ca scrie ca fixeaza termen de judecata pe 25.05. Executorie.4)Ce inseamna asta? 5)Eventual daca mai sunt sfaturi legat de acest subiect si nu m-am gandit sa va intreb, eu va multumesc foarte mult.
am o creanta asupra firmei X ,in sensul ca ei au sa-mi plateasca suma ,de ex.10000.Firma X,are de incasat de la firma Y,de ex.50000,iar la randul meu eu am relatii contractuale cu firma Y de la care am si eu de incasat diverse sume.
Intrebarea este:as putea sa-i vand creanta mea asupra lui X,firmei Y si firma Y sa-mi dea mie suma de 10000(minus partea pe care ne intelegem s-o primeasca acceptand creanta) din ceea ce au sa dea ei firmei X,ramanand sa dea firmei X,doar diferenta pana la 50000,deci mie 100000 si firmei x diferenta de 40000.In ce conditii se poate vinde creanta si daca se poate acest lucru?Firma Y trebuie sa aiba ceva special in statut sau orice firma poate cumpara o creanta ?De mentionat ca firma X se pare ca este rea intentionata si n-are niciun gand sa mai dea banii,el totusi spunand ca ii va da
Multumesc
se pare ca firma X este rau intentionata si nu vrea sa-mi dea banii,pretinzand ca este la mare ananghie(desi stiu ca a facut plati catre multi altii) si voiam sa stiu in ce conditii pot vinde creanta ca eu sa-mi recuperez banii si sa nu mai am treaba cu firma X.
am o creanta asupra firmei X ,in sensul ca ei au sa-mi plateasca suma ,de ex.10000.Firma X,are de incasat de la firma Y,de ex.50000,iar la randul meu eu am relatii contractuale cu firma Y de la care am si eu de incasat diverse sume.
Intrebarea este:as putea sa-i vand creanta mea asupra lui X,firmei Y si firma Y sa-mi dea mie suma de 10000(minus partea pe care ne intelegem s-o primeasca acceptand creanta) din ceea ce au sa dea ei firmei X,ramanand sa dea firmei X,doar diferenta pana la 50000,deci mie 100000 si firmei x diferenta de 40000.In ce conditii se poate vinde creanta si daca se poate acest lucru?Firma Y trebuie sa aiba ceva special in statut sau orice firma poate cumpara o creanta ?
Multumesc