am o creanta asupra firmei X ,in sensul ca ei au sa-mi plateasca suma ,de ex.10000.Firma X,are de incasat de la firma Y,de ex.50000,iar la randul meu eu am relatii contractuale cu firma Y de la care am si eu de incasat diverse sume.
Intrebarea este:as putea sa-i vand creanta mea asupra lui X,firmei Y si firma Y sa-mi dea mie suma de 10000(minus partea pe care ne intelegem s-o primeasca acceptand creanta) din ceea ce au sa dea ei firmei X,ramanand sa dea firmei X,doar diferenta pana la 50000,deci mie 100000 si firmei x diferenta de 40000.In ce conditii se poate vinde creanta si daca se poate acest lucru?Firma Y trebuie sa aiba ceva special in statut sau orice firma poate cumpara o creanta ?
Multumesc
se pare ca firma X este rau intentionata si nu vrea sa-mi dea banii,pretinzand ca este la mare ananghie(desi stiu ca a facut plati catre multi altii) si voiam sa stiu in ce conditii pot vinde creanta ca eu sa-mi recuperez banii si sa nu mai am treaba cu firma X.
MULTUMESC
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vanzare creanta
drd
am o creanta asupra firmei X ,in sensul ca ei au sa-mi plateasca suma ,de ex.10000.Firma X,are de incasat de la firma Y,de ex.50000,iar la randul meu eu am ... (vezi toată discuția)