avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... vanzare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

vanzare creanta

am o creanta asupra firmei X ,in sensul ca ei au sa-mi plateasca suma ,de ex.10000.Firma X,are de incasat de la firma Y,de ex.50000,iar la randul meu eu am relatii contractuale cu firma Y de la care am si eu de incasat diverse sume.
Intrebarea este:as putea sa-i vand creanta mea asupra lui X,firmei Y si firma Y sa-mi dea mie suma de 10000(minus partea pe care ne intelegem s-o primeasca acceptand creanta) din ceea ce au sa dea ei firmei X,ramanand sa dea firmei X,doar diferenta pana la 50000,deci mie 100000 si firmei x diferenta de 40000.In ce conditii se poate vinde creanta si daca se poate acest lucru?Firma Y trebuie sa aiba ceva special in statut sau orice firma poate cumpara o creanta ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: drd , utilizator 08:54, 15 Noiembrie 2010
Incercati o compensare.

Av. Adrian Albu
se pare ca firma X este rau intentionata si nu vrea sa-mi dea banii,pretinzand ca este la mare ananghie(desi stiu ca a facut plati catre multi altii) si voiam sa stiu in ce conditii pot vinde creanta ca eu sa-mi recuperez banii si sa nu mai am treaba cu firma X.

MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare creanta drd drd am o creanta asupra firmei X ,in sensul ca ei au sa-mi plateasca suma ,de ex.10000.Firma X,are de incasat de la firma Y,de ex.50000,iar la randul meu eu am ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit din investitii la bursa si cryptomonede MariusDanPopa MariusDanPopa Declaratia Unica 212: Sa spunem ca am obtinut venituri, ca persoana fizica, din investitiile la bursa in Romania: 100000 RON. Din venitul obtinut insa am ... (vezi toată discuția)
Datorie firma recuperare creante ,,,,,mostenire nikolos nikolos suntem 2 frati primim mostenire dela parinti un apartament pe care vrem sa l vindem ,,eu am o datorie la o firma de recuperare creante .care mi a inaintat ... (vezi toată discuția)