Ma tem ca nu inteleg termenul de "corp funciar distinct". Extrasul de CF la descrierea imobilului arata asa: AP. nr. x cu 2 camere si 5 derpendinte + boxa nr. y cu s.u. = z mp. Si urmeaza adrea si numarul de CF.
La partea a II-a, proprietatea: numele proprietarului, Ap. + boxa (bun propriu).
Observ ca la Prahova canalizarea e 10% din valoarea apei. La Mures e 100% chiar si pentru apa calda (de parca ne-ar reincalzi apa pentru evacuare). In plus, apa meteorica e platita de fiecare apartament in parte (ex: P+8) pentru suprafata sa. Ori, 9 x 50 nu e egala cu suprafata ocupata de bloc. Sint acestea venituri suplimentare pentru Asociatie, sau nu? X-(
Am cumparat un apartament si odata cu el si pivnita care este intabulata (inscrisa in CF). Acum, din nevoi financiare as dori sa vind pivnita. Sint necesare acte suplimentare fata de o vinzare imobiliara obisnuita? Nu cred ca se considera "dezmembrare" a locuintei, nefiind vorba de o camera. Totusi, vreau un sfat competent. Multumesc.
Mama mea a mostenit un teren linga casa bunicilor (in afara de cel aferent casei), a deschis succesiunea, e singura proprietara a terenului, plateste impozit pe el si vrea sa-l vinda. Nu a fost intabulat (in Moldova nu era obligatoriu) si intreaba daca hotarirea judecatoreasca cu actul de succesiune sint suficiente pentru a-l putea vinde. Multumesc. Iulia