avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters177110

Activitate ContSters177110

Multumesc mult. Iulia
Ma tem ca nu inteleg termenul de "corp funciar distinct". Extrasul de CF la descrierea imobilului arata asa: AP. nr. x cu 2 camere si 5 derpendinte + boxa nr. y cu s.u. = z mp. Si urmeaza adrea si numarul de CF.
La partea a II-a, proprietatea: numele proprietarului, Ap. + boxa (bun propriu).
Răspuns la discuția \"apa de ploaie\"
Observ ca la Prahova canalizarea e 10% din valoarea apei. La Mures e 100% chiar si pentru apa calda (de parca ne-ar reincalzi apa pentru evacuare). In plus, apa meteorica e platita de fiecare apartament in parte (ex: P+8) pentru suprafata sa. Ori, 9 x 50 nu e egala cu suprafata ocupata de bloc. Sint acestea venituri suplimentare pentru Asociatie, sau nu? X-(
Am cumparat un apartament si odata cu el si pivnita care este intabulata (inscrisa in CF). Acum, din nevoi financiare as dori sa vind pivnita. Sint necesare acte suplimentare fata de o vinzare imobiliara obisnuita? Nu cred ca se considera "dezmembrare" a locuintei, nefiind vorba de o camera. Totusi, vreau un sfat competent. Multumesc.
Răspuns la discuția vinzare teren din succesiune
Multumesc pentru raspuns. Asa am convins-o si pe mama ca legea intabularii s-a generalizat. Multumesc
Mama mea a mostenit un teren linga casa bunicilor (in afara de cel aferent casei), a deschis succesiunea, e singura proprietara a terenului, plateste impozit pe el si vrea sa-l vinda. Nu a fost intabulat (in Moldova nu era obligatoriu) si intreaba daca hotarirea judecatoreasca cu actul de succesiune sint suficiente pentru a-l putea vinde. Multumesc. Iulia