avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare spatiu apartinator apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare spatiu apartinator apartamentului

Am cumparat un apartament si odata cu el si pivnita care este intabulata (inscrisa in CF). Acum, din nevoi financiare as dori sa vind pivnita. Sint necesare acte suplimentare fata de o vinzare imobiliara obisnuita? Nu cred ca se considera "dezmembrare" a locuintei, nefiind vorba de o camera. Totusi, vreau un sfat competent. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters177110 , utilizator 14:06, 19 Noiembrie 2010
Doar dacă pivniţa este înscrisă în cartea funciară ca şi corp funciar distinct.
Ma tem ca nu inteleg termenul de "corp funciar distinct". Extrasul de CF la descrierea imobilului arata asa: AP. nr. x cu 2 camere si 5 derpendinte + boxa nr. y cu s.u. = z mp. Si urmeaza adrea si numarul de CF.
La partea a II-a, proprietatea: numele proprietarului, Ap. + boxa (bun propriu).
Trebuie să faceţi dezmembrare.
Multumesc mult. Iulia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara- suprafete bogdanucom bogdanucom In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar ... (vezi toată discuția)
O intrebare va rog mult ce date contine extrasul cf? va rog sami spuneti daca masuratorile topografice sant incluse in acel cf? la o casa cu anexe gospodaresti si teren,iar in cazul ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute pe teren ulterior dezmembrat str15 str15 Buna seara, Am cumparat o casa (prin credit) intr-un complex imobiliar. Casa are drept de servitute pe drumul din interiorul complexului inscrisa in cartea ... (vezi toată discuția)