avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras de carte funciara- suprafete
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras de carte funciara- suprafete

In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar urmatoarele date.

coloana 1 -nUMAR CADASTRAU sau topo-corect
coloane 2 - descrierea imobilului 0 in care apare suprafata desfasurata de 50 mp si 8 mp (terenul in folosinta)
coloana 3- suprafata : aici apare suprafata de 8mp!
Nu trebuia pe coloana 3 sa apara suprafata apartamentului?
Cel mai recent răspuns: adagalos , utilizator 01:55, 29 Aprilie 2010
nu, nu trebuia. este in regula cum v-a fost eliberat. coloana a treia este „rezervata” suprafetei de teren. suprafata constructiei apare la descrierea imobilului. de multe ori daca terenul este in folosinta nici nu apare pe coloana a treia. dar asta tine de modul de alcatuire a cartii funciare colective a blocului/ constructiei apartamentate.
Buna seara,
Doresc sa cumpar un apartament si studiind actele am descoperit nenumarate neconcordante de suprafata:
1. CF individual: apt. compus din 1 camera, 1 bucatarie, 1 camara, 1 baie, 1 antreu, 1 wc, 1 terasa, 1 pivnita = 53, 76 mp
2. Contract C-V anterior: locuinta compusa din 1 camera cu suprafata utila de 53,76 mp. Odata cu locuinta se vand urmatoarele: boxa = 7,59mp
3. Schita functionala: Suprafata utila: 1 camera, 1 bucatarie, 1 camara, 1 antreu, 1 baie, 1 wc = 50,99 mp, 1 boxa = 7,59mp, 1 terasa = 7,92 mp. Total = 66,50mp
4. CF colectiv (gasit la administrator): 1 camera, 1 bucatarie, 1 camara, 1 antreu, 1 baie, 1 wc, 1 terasa + 2 pivnite = 76,85 mp

Intrebarea ar fi: care dintre cele doua CF-uri expuse mai sus au intaietate? Daca in CF-ul colectiv apare o a doua pivnita - unde a disparut aceasta?
Apartamentul este cumparat cu legea 112 de fostii chiriasi. Sub apartament exista un demi-sol ocupat de o familie in momentul de fata. Se poate ca Primaria sa fi facut din pivnite un demi-sol in care sa introduca niste chiriasi? Care ar fi solutia si cum s-ar putea rectifica totul incat sa reiasa clar suprafata apartamentului in cauza?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare pivnita de apartament legislatiapescurt legislatiapescurt Buna, as dori sa separ pivnita de apartament in asa fel incat sa pot vinde apartamentul fara sa vand pivnita. Momentan ambele sunt pe acelasi CF si apar in ... (vezi toată discuția)
Referinte cadastru gabrici gabrici Buna ziua In extrasul CF la un apartament pe care il detin este o descriere care cred ca imi da dreptul la un spatiu care administratorii blocului sustin ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Cristina sb Cristina sb Ce inseamna *Subsemnata X declar ca am cumparat,la pretul si in conditiile acestui contract,intregul imobil-apartament compus din 1 ... (vezi toată discuția)