avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute pe teren ulterior dezmembrat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute pe teren ulterior dezmembrat

Buna seara,

Am cumparat o casa (prin credit) intr-un complex imobiliar. Casa are drept de servitute pe drumul din interiorul complexului inscrisa in cartea funciara. Acest drum avea un numar cadastral original (sa ii zicem Z)

Am descoperit intre timp ca drumul de acces a fost impartit in 2 parti care au asociate 2 noi numere cadastrale X si Y (presupun ca din vanzarea unei parti din drumul original)

Desi in extrasul cartea funciara apare servitutea constituita pe drumul original (si numarul cadastral original Z), in contractul de vanzare se mentioneaza ca servitutea este prezenta pe unul din numerele noi cadastrale sub forma "numar cadastral X (provenit din dezmembrarea numarului cadastral original Z)"

Problema e ca pentru accesul la casa necesitam sa parcurgem ambele portiuni de drum X si Y.

Sumarizand deci in contractul VC nu apare si servitutea pe drumul Y desi si el provine din dezmembrarea drumului original Z (care repet inca este mentionat in extrasul de carte funciara).

In momentul de fata nu este nici o problema insa sunt ingrijorat ca vor putea aparea pe viitor.

M-ati putea sfatui ce sa fac pentru clarificarea acestui detaliu?
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
str15, utilizator

Alte discuții în legătură

Notare litigiu in cartea funciara avas avas Buna ziua. Am cerut in instanta un drept de servitute de trecere pe proprietatea vecinului pana la drumul public.De la mine la drumul public trec pe doua ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere liv23 liv23 Am cumparat un tren de 500 mp acum 4 ani dezmembrat din alt teren . La cumparare am dobandit servitute de trecere pe terenul declarat drum de servitute de 487 ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului la vanzarea de imobile addy72 addy72 daca ai ordinul prefectului mai trebuie cadastru sl intabulare la vinzarea unui teren+casa (vezi toată discuția)