avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notare litigiu in Cartea Funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notare litigiu in Cartea Funciara

Buna ziua.
Am cerut in instanta un drept de servitute de trecere pe proprietatea vecinului pana la drumul public.De la mine la drumul public trec pe doua parcele ale aceluiasi proprietar, cu numere cadastrale diferite.Pot sa inscriu in cartea funciara a celor doua parcele acest litigiu?
In cazul in care terenul a fost dezmembrat si s-a constituit servitute de trecere, este necesar actul autentic de dezmembrare si de constituire a unui drept de servitute.
Pentru servitutea de trecere trebuie numar cadastral separat si intabulat la cartea funciara.
Servitutea va fi aratata si in cartea funciara a fondului dominant. al contractului incheiat cu titularul inscris in cartea funciara
Dreptul de servitute nu a fost inca stabilit in instanta.Eu doar l-am cerut in instanta si sunt la a 4 infatisare probabil inaintea stabilirii expertizei.Proprietatea mea este loc infundat si alt drum de acces nu este.Eu am luat dezmembrarea drept o intentie de vanzare si de aceea vreu sa inscriu acest litigiu in cartea funciara pentru a fi luat in seama de noul proprietar.Este posibila aceasta inscriere de litigiu?
Bineînțeles că da, atâta timp cât din acțiunea dv. reiese că pe cele două parcele de teren (identificate prin nr. cf şi topo) doriți înscrierea dreptului de servitute. Astfel veţi depune la Biroul de cf un certificat de grefă din care să rezulte că aţi înregistrat acţiunea precum şi un exemplar de pe acţiune cu ştampila de înregistrare a instanţei. ;)
Notarea litigiului in cartea funciara poate fi contestata?
Da, împotriva oricărei încheieri de carte funciară, părțile interesate, respectiv proprietarul și dv. care dovediți existența unui litigiu cu privire la acel imobil, pot face plângere în termen de 15 zile de la comunicarea încheierii, plângere ce se va depune la Biroul de carte funciară, se va înscrie în cf şi se va soluţiona de Judecătoria din circumscripţi teritorială în care se află imobilul în litigiu. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute si superficie - inscriere in cf smeagull smeagull Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pentru un imobil in constructie, am stabilit cu compania furnizoare de energie electrica ... (vezi toată discuția)
"promisiune unilaterare de constituire drept de servitute cu notare in cf" ok sau nu? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am in coproprietate cu inca o persoana o parcela de teren. Doresc sa ii vand celeilalte persoane cota mea parte dar in acelasi timp imi doresc sa ... (vezi toată discuția)
Cedare cu titlu gratuit drum servitute catre primarie/municipalitate K.Ela K.Ela Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o situatie de donatie drum servitute catre municipalitate/primarie. Proprietarul drumului e in varsta si nu poate umbla ... (vezi toată discuția)