bugsy_io a scris:
In aceasta calitate(de proprietari), ne obligam sa constituim un drept de servitute de trecere cu piciorul, vehicule si a utilitatilor supra si subterane pe o portiune din parcela de mai sus aratata, avand o latime de 6 m, pietruirea si modernizarea suprafetei ce se invecineaza cu canalul pluvial ca si font aservit in favoarea imobilelor terenuri situate pe raza municipiului ....cu numar top .... ca si fonduri dominante.
Suntem de acord cu notarea in cartea funciara a prezentei promisiuni unilaterale de constituire a dreptuluui de servitute.
Portiunea din teren, ce va fi grevata de dreptul de servitute, va fi stabilita prin documentatia cadastrala ce va fi intocmita in acest sens.
Astfel in CF la punctul 7 s-a specificat "se noteaza promisiune unilaterala de constituire drept de servitute". [/quote]
Buna ziua! Am intrat intr-o noua dilema. S-a rezolvat cu vanzarea-cumpararea si cu notarea in CF a promisiunii. Problema este ca suprafata respectiva de teren nu era cotata, iar zilele trecute s-a facut o masuratoare. S-a constatat ca 2 m de front stradal de langa canalul pluvial este in plus (ca apartine apelor romane) peste suprafata din cartea funciara. Astfel din cate inteleg eu problema oamenii trebuie sa lase si ei inca 6 m din suprafata lor. Deci se ajunge la un drum lat de 8 m acuma dupa masuratori, iar intelegerea formala a fost de un drum lat doar 6 m cu oamenii ei spunand ca au intreaga suprafata pana la marginea canalului. Ce ne dorim astazi sa facem o alta promisiune unilaterala de constituire drept de servitute unde o sa scriem doar 4 m. Se poate face asa ceva? Am trecut CF-urile si la celelalte terenuri care urmeaza, dar am specificat ca numai eu am primit suma de bani. Pot singur (fara ceilalti care vor deveni fonduri dominante) sa fac o noua promisiune unilaterala de constituire drept de servitute? Trebuie sa o anulam si pe cea veche? Promisiunea a ajuns la cei de la cartea funciara?