avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate cmarya

Activitate cmarya

Mulțumesc mult! Îmi puteți spune vă rog cum se calculează această pensie? E un anumit procent din salariu?

Carp Mircea a scris:

Se calculeaza ca si pensia de limita de varsta.
Daca va iesi mai putin 704 lei, se va pune in plata indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 704 lei.

Buna seara,
Imi puteti spune va rog cat este stabilita pensia minima de invaliditate? Intreb pentru o persoana care are diagnostic psihic si cel mai probabil va fi incadradata in gradul 3. Dar in cazul gradului2? A lucrat 33 de ani pana in prezent.
Multumesc mult!
Buna ziua , Am si eu o intrebare.

Avem o cunostinta care are mama bolnava cu handicapt (nu mai este in toate capacitatile mintale ) si acum e paralizata sta in pat.Aceasta persoana bolnava are 3 copii , o fata si un baiat care traiesc si o nepoata de la un baiat care a murit.

In ultima perioada , aproximativ un an numai fata dansei s-a ocupat de ingrijirea ei ,a dus-o in spital si acum o ingrijeste la ea acasa.

Ceilalti doi nu se implica prea mult insa doresc sa aiba drepturi si nu renunta la bunurile care le revin de pe urma batranei in caz ca va muri.

Doresc sa va intreb daca stiti daca exista vreo modalitate prin care acaeasta fata sa reuseasca sa isi oblige fratele si nepoata sa o ingrijeasca si ei pe batrana sau sa ii oblige sa renunte la partea lor din casa si bunuri , cu acte legale, si dupa moarte sa ii ramana ei casa in totalitate .
Exista vreo lege prin care fata poate sa ii oblige sa vina in fata notarului si sa renunte la partea lor din bunuri ?
Ce alta cale ii recomandati ?
Multumesc.