Sotia mea are capacitate de munca, pe de alta parte eu nu am. Sunt nevazator de gradul 1. Deci ma indoiesc caci poate obtine o pensie de intretinere de la mine. Totusi fiindca am intrat pe panta asta, care sunt sansele ca eu sa pot obtine o pensie de intretinere de la ea dat fiind faptul ca am acest handicap?
Bunuri comune nu avem. Casa e pe numele meu cu drept de intretinere la parinti si uzufruct viager, contractul fiind facut acum cativa ani. Sotia mea nu a avut nici un venit pe perioada casatoriei. Nu este o persoana importanta dar banuiesc ca vrea sa ramana cu numele meu.
Ce este intampinarea si cum se procedeaza? Pot sa o fac oricand? Inclusiv dupa ce primesc cererea de divort trimisa de sotie? Trebuie sa-mi iau si un avocat sau pot face intampinarea singur?. Daca fac intampinarea trebuie neaparat sa ma prezint la proces?
In legatura cu obtinerea obligatiei de intretinere a sotiei pe care vrea s-o obtina nu ma mira pentru ca este foarte materialista. Cand a plecat in germania mi-a golit si contul din banca. Totusi fiindca mai tineam la ea nu am facut plangere la politie. Si acum ma gandesc ca face tot posibilul sa mai scoata bani de la mine pe diferite cai. Si vreau sa fiu pregatit de data asta. Dar daca e posibil as evita sa merg la proces. Va rog mult sfatuiti-ma cum sa procedez.
Eu vreau sa divortez cat mai urgent pentru ca situatia asta nu mai poate contiuna asa, dar din motive religioase ezit sa merg la proces.
Buna ziua! Sunt in curs de divort. Sotia a depus sau va depune in cel mai scurt timp actele pentru divort. Ea e plecata din tara si am inteles ca parintii ei vor depune actele printr-un avocat. Se poate fara ca ea sa fie prezenta?
Acum referitor la acte. Eu stiam ca trebuiesc urmatoarele acte:
* Cerere de divort
* Certificat casatorie
* Certificate de nastere daca din casatorie au rezultat copii (la noi nu e cazul)
* Taxa de timbru fiscal.
* Timbru judiciar
Ea am inteles ca si-a luat un avocat iar parintii ei mi-au zis ca trebuie sa le dau copie dupa buletin si copie dupa venitul meu.
Ce legatura au ultimele doua? Ce pot sa faca cu ele? Nu vreau sa ma trezesc cu surprize. Mentionez ca nu avem copii. Suntem separati de 10 luni, iar timpul petrecut sub acelasi acoperis de la nunta si pana la separare este de 3 luni.
As vrea sa stiu de ce mi-a cerut acele 2 acte. Si mai vreau sa stiu daca divortul se poate efectua fara sa-i dau actele si fara sa ma prezint la proces.
Si inca un lucru: Daca nu ma prezint la proces poate sa ramana cu numele meu de familie? Pentru ca chiar nu as vrea sa imi poarte numele.
Va multumesc mult pentru sfaturi. As mai avea totusi o intrebare. Eu am facut la xerox o copie dupa certificatul de casatorie. Dar banuiesc ca nu pot face nimic fara original, corect? Va trebui sa cer dovada intregistrarii casatoriei sau un duplicat al certif, nu?
Am fost la primarie. Ofiterul de stare civila a zis ca nu-mi poate elibera altul decat daca parintii sotiei merg acolo si dau o declaratie ca l-au pierdut. Dar ei nu vor sa mearga sa dea declaratia respectiva pentru ca nu l-au pierdut ci il au dar nu vor sa recunoasca.Eu nu pot sa merg sa dau declaratie ca l-am pierdut pt ca mi-e teama sa nu mearga si ei cu certificatul original dupa aceea si sa-mi fac probleme ca am dat declaratie mincinoasa. Chiar nu stiu cum sa mai procedez.
As avea si eu o intrebare. Vreau sa intentez divort de sotia mea care m-a parasit si a plecat in strainatate luand pe ascuns si certificatul de casatorie si banii din banca. Parintii ei au zis in prima faza ca e la ei, apoi au schimbat foaia zicand ca l-au pierdut, desi banuiala mea este ca nu vor sa mi-l dea sa nu pot astfel intenta divortul.
Cale de impacare nu mai exista pentru ca ea are si un amant in strainatate. Cum sa procedez ca sa obtin un duplicat al certificatului de casatorie sau unul nou. Nu prea imi comvine sa platesc amenda la primarie pentru ca nu eu l-am pierdut ci mi-a fost "furat" casa zic asa de sotie. Cineva mi-a sugerat ca trebuie sa dau o declaratie la politie cum ca parintii sotiei mele nu vor sa mi-l restituie si apoi cu acea declaratie sa merg la primarie.
Imi trebuie neaparat acest certificat caci numai astfel pot sa bag actele pt divort.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Va multumesc!