avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de casatorie

Buna ziua,
In urma casatorie s-a eliberat un certificat de casatorie in 2003. Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a se elibera un alt certificat de casatorie care sa poata fi si legalizat ulterior eliberarii? Se elibereaza un duplicat?Care este procedura?Ce lege reglementeaza eliberarea certificatelor de casatorie?Mentionez faptul ca in urma casatoriei ambii soti au acelasi nume.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 18:09, 16 Noiembrie 2010
Daca s-a pierdut, deteriorat, distrus se poate obtine un duplicat de la Starea civila.
Cum sa poata fi legalizat?
Ambii soţi au dreptul să primească câte un certificat în original, care nu trebuie legalizate, eventual se pot face copii legalizate de pe cele originale, la nevoie.
Si eu tot in 2003 m-am casatorit si nu am primit doua certificate in original ci doar unul.

Precizati unde anume se arata ca se elibereaza cate unul pentru fiecare sot, fie ca au acelasi nume ca nina1, fie ca dupa casatorie fiecare si-a pastrat numela ca in cazul meu.
adutescu a scris:

Daca s-a pierdut, deteriorat, distrus se poate obtine un duplicat de la Starea civila.
Cum sa poata fi legalizat?


In conditiile date trebuie mentionat faptul ca este un duplicat?
1.
Indiferent de faptul dacă soţii au nume diferit sau acelaşi nume.X-(
Art.129. alin.(1) din Metodologia pentru aplicarea unitară a dispoziţiilor Legii nr.119/1996 cu privire la actele de stare civilă prevede clar:
Certificatul de căsătorie se poate elibera unuia dintre soţi sau, la cerere, ambilor soţi.:

2.
Duplicat este acel certificat care se eliberează în locul celui pierdut, deteriorat, distrus...Oricum nu este nici o diferenţă, acest lucru nu este menţionat pe certificat, ci numai în actul de căsătorie de la primărie în baza căruia se eliberează toate certificatele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
klaremete, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate si certificatul de casatorie al persoanei divortate luciamihalache luciamihalache Am divortat in 1988 . Certificatul de casatorie a ramas la dosarul cauzei. Acum , pentru obtinerea unei noi carti de identitate mi se solicita sa le prezint ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere legalizat primavera1234 primavera1234 Se poate obtine o copie legalizata a certificatului de nastere al minorului dupa copia acestuia aflata la dosarul pentru incredintare? (vezi toată discuția)