avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cartea de identitate si certificatul de casatorie al ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cartea de identitate si certificatul de casatorie al persoanei divortate

Am divortat in 1988 . Certificatul de casatorie a ramas la dosarul cauzei.
Acum , pentru obtinerea unei noi carti de identitate mi se solicita sa le prezint cerificatul de casatorie. Cum pot sa il obtin ? Mentionez ca am mai obtinut C.I. de doua ori de la divort si nu mi-a cerut nimeni pana acum cerificatul de casatorie.
De la primaria localitatii de domiciliu mi se cere sa dau o declaratie ca l-am pierdut , sa platesc amenda de 100 lei ca sa ceara ei un duplicat. Exista si o metoda care sa nu implice declaratie mincinoasa ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:29, 6 Aprilie 2013
da, in locul lui, depuneti hotararea de divort irevocabila si legalizata. este logic ca daca cineva divorteaza prin instanta, nu mai detine certificatul de casatorie original...dar dupa mintea unora,,,
Nu va aflati in situatia in care sa prezentati certificatul de casatorie, nu-l aveti pt ca nu sunteti casatorita.. dvs prezentati o copie dupa hotararea de divort legalizata cu formula definitiva si irevocabila.
Sunt perfect de acord cu dumneavoastra. Am depus hotararea hudecatreasca (cu mentiunea "definitiva prin neapelare), extras din registrul casatoriilor (copie de pe exemplarul pt uzul autoritatilor) dar de la bioul de evidenta persoanelor mi se conditioneaza eliberarea unei noi C.I de certificatul de casatorie din cauza ca dupa divort am pastrat numele dobandit.
Exista posibilitatea sa obtin de la tribunal de la dosar acet act (evident cu mentiunea "divortat") ?
Tot in hotararea de divort scrie ca va pastrati numele din casatorie acela de X.
Certificatul nu ramane la judecatorie, e trimis la starea civila pt a se face mentiunea ca sunteti divortata, certificatul se anuleaza.
Cred ca ceva s-a inteles gresit, nu-mi explic altfel.
Dansii au afisat la avizier ce acte aveti nevoie pt schimbarea buletinului, sa se uite si doamna de la evidenta acolo unde e vb de persoane divortate..

Se prea poate sa aveti o problema cu hotararea, sa nu se specifice ce si cum in privinta numelui, ceea ce e altceva.
Se specifica clar in hotararea de divort ca imi pastrez numele dobandit prin casatorie. V-as ruga , daca exista o norma juridica pe care sa o pot invoca ? Pur si simplu, de trei luni ma plimba si nu le place ori un act ori celelalt desi cu aceleasi acte mi-au facut C.I. acum 10 ani. Acum vor acest act, probabil pentru ca stiu ca e dificil de obtinut. Nu mai inteleg nimic ! Sunt la mila unui functionar ?Cui ma pot adresa ? Am fost deja in audienta la seful biroului care sustine acelasi lucru..
Oricum, va multumesc mult pentru clarificari.

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate dupa casatorie Stefania88 Stefania88 Buna ziua, As vrea sa stiu daca am nevoie de Certificatul de Casatorie, desi nu mi-am schimbat numele, in momentul in care imi schimb cartea de identitate? (vezi toată discuția)
Acte dupa divort diana2010 diana2010 buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare eliberare buletin , cand titularul este casatorit si divortat in spania betty_dumy betty_dumy buna ziua. Cumnata mea ( eu sunt imputernicita sa umblu ptr eliberarea buletinului) sa casatorit,a nascut si divortat in Spania fara sa anunte ambasada la ... (vezi toată discuția)