avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare eliberare buletin , cand titularul este ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare eliberare buletin , cand titularul este casatorit si divortat in Spania

buna ziua. Cumnata mea ( eu sunt imputernicita sa umblu ptr eliberarea buletinului) sa casatorit,a nascut si divortat in Spania fara sa anunte ambasada la momentul respectiv.Acum vrea sa isi schimbe buletinul in tara ( a expirat ) Pe langa certificat de nastere al ei,al copilului,cartea de identitate expirata,procura mea,cererea tip .........ce acte ii trebuiesc ? La rubrica trec ca este divortata............deci ptr asta ce anume imi trebuie?
Ea are locul nasterii in Costesti-Arges , dar domiciliul in Pitesti-Arges ( unde ii voi scoate si noul buletin)
eu am o decizie prin care tribunalul Pitesti recunoste divortul in ,pe baza deciziei de divort din Spania ,dar in ea este mentionat doar numele fostului sot.
Ce proceduri ,sau ce acte mai trebuiesc ptr a-i face buletinul?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:52, 22 Octombrie 2014
Pentru eliberare CI dupa divort in Spania,sunt necesare
1. Formular – Cererea pentru eliberare carte de identitate:
2. Actul de identitate solicitant
3. Certificatul de naştere (copie xerox şi original)
4. Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu:
5. Dacă solicitantul a avut carte de identitate va preda Cartea de alegător
6. Chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate (7 lei) + taxa extrajudiciară de timbru (4 lei).
7. Hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă / Certificat de divorţ (copie xerox şi original)
8. Avand in vedere ca titularul solicita prin imputernicit,este necesara procura in favoarea dv




Tinand cont ca s-a casatorit si a si divortat in Spania, mai intai trebuie sa solicitati inscrierea mentiunilor de casatorie, respectiv de divort pe marginea actului de nastere. dupa care sa solicitati si transcrierea certificatului de nastere a copilului. Aveti nevoie de imputernicire, de certificatul de casatorie,( *mai bine solicita cumnata un extras multilingv deoarece acela nu se traduce si nu se apostileaza, il puteti folosi ca atare) si de timp pentru ca inscrierea pe marginea actului de nastere se face numai cu aprobare DEPABD Bucuresti. Daca in sentinta sau in certificatul de casatorie nu scrie ce nume vor purta sotii dupa casatorie, respectiv dupa divort va trebui ca cei doi sa dea declaratii la notar sau la ambasada daca sunt ambii cetateni romani cu privire la acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria si divortul in spania neinregistrate in romania- inregistrare nastere in romania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, m-am casatorit in spania am facut un copil apoi m-am divortat tot In Spania, fara ca sa inregistrez nici casatoria si nici divortul in Romania, de ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Numele de după divorț si refacerea actelor de identitate krisszz21 krisszz21 Am obținut divorțul in Grecia si de curand prin imputernicit cu procură specială am depus dosarul la Starea Civila pentru aprobarea DEPABD București. Am ... (vezi toată discuția)