avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria si divortul in Spania neinregistrate in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria si divortul in Spania neinregistrate in Romania- inregistrare nastere in Romania

Buna ziua, m-am casatorit in spania am facut un copil apoi m-am divortat tot In Spania, fara ca sa inregistrez nici casatoria si nici divortul in Romania, de la consulat mi-au spus ca trebuie sa cer in romania un certificat cu mentiunea de casatorita si divortata ca sa pot face actele copilului. V-as ruga din suflet daca cineva poate sa ma informeze ce acte trebuiesc si ce pasi trebuie sa fac.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:57, 21 Octombrie 2014
Trebuie sa aveti certificatul de casatorie apostilat iar sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila, de asemenea apostilata, certificatul de nastere a copilului apostilat. Depuneti o cerere la starea civila de la locul dvs. de nastere din Romania, prin care solicitati pe baza actelor inscrierea mentiunilor de casatorie si de divort pe marginea actului dvs. de nastere. Se solicita aprobare de la DEPABD Bucuresti, dupa care se inscriu mentiunile. Ulterior puteti solicita acea adeverinta, anexa 9, cu mentiuni, dupa actul dvs. de nastere pentru a putea solicita la starea civila de la locul dvs. de domiciliu (din buletin) transcrierea certificatului de nastere a copilului. Aveti nevoie de cartea de identitate a dvs. si a sotului, certificatele de nastere ale dvs. si a sotului, certif de cas,apostilat, de nastere a copilului apostilat, sentinta de divort apostilata. La primarie veti da declaratii cu privire la numele dupa casatorie, numele dupa divort, daca aceste rubrici nu sunt in certificate sau in sentinta, declaratie cu privire la faptul ca nu ati solicitat transcrierea pana in prezent. Sa aveti grija ca in sentinta de divort sa mentioneze cui ii este incredintat copilul.
intamplator am dat de acest topic...........Intrbare,daca doamna are locul de nastere diferit de cel al sotului..........trebuie duse aceste acte si acolo ? Intreb ptr ca coincidenta face ca acum doamna Steluta vrea sa isi schimbe actul de identitate..............in Pitesti ,unde are adresa de domiliu in buletin.Fiind nascuta in Costesti.
intamplator o cunoasteti pe d.na Steluta. Am inteles. Fiind nascuta la Costesti, d-na Steluta solicita la Costesti inscrierea mentiunii de casatorie, respectiv divort pe marginea actului sau de nastere . Dupa care in Pitesti la locul sau de domiciliu solicita transcrierea certif.de nastere a copilului. Nu are treaba cu sotul. Fiind vorba de acte de nastere ar trebui ca sotul sa solicite si el personal sau prin imputernicit inscrierea mentiunilor pe actul sau de nastere. oricum se vor face comunicari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare eliberare buletin , cand titularul este casatorit si divortat in spania betty_dumy betty_dumy buna ziua. Cumnata mea ( eu sunt imputernicita sa umblu ptr eliberarea buletinului) sa casatorit,a nascut si divortat in Spania fara sa anunte ambasada la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Apostila certificat divort din austria DAN_ZISU DAN_ZISU Va salut cu respect pe toti ! Problema acestei \\"apostile \\" este veche , dar nu am gasit solutii clare , sper sa ma ajutati . Tribunalul din Iasi a ... (vezi toată discuția)